مرحله بسته بندی و سفت کردن بستنی

 

اصول بسته بندی و سفت کردن:

در بستنی های لیتری یا قالبی ابتدا مخلوط بستنی درون ظروف پر شده و سپس عمل سفت کردن روی آن انجام می شود. اما در بستنی های چوبی، مخلوط بستنی درون قالب ریخته می شود و چوب بستنی روی آن قرار می گیرد و عملیات سفت کردن روی همین قالب انجام می شود و بعد از سفت شدن، بسته بندی بستنی انجام می شود.

اصول بسته بندی:

در بسته بندی از مواد مختلفی استفاده می شود این مواد باید دارای وزن سبک بوده و قابلیت محافظت از نور و جلوگیری از خروج رطوبت را داشته باشند. معمولاً جنس آن ها از مواد پلیمری یا ورقه کاغذی و مقوایی پوشیده شده با لایه های  پلاستیکی یا فلزی یا ترکیبی از آن هاست. در کارخانه ها، بستنی را به صورت فله یعنی در اندازه های ۱۰ لیتری یا بیشتر بسته بندی می کنند که از آن ها در تهیه بستنی قیفی استفاده می شود. نوع دیگر بسته بندی استفاده از کارتن هایی با حجم 2-5/0 یا 3 لیتری است.

بستنی از طریق پرکن های مخصوص که معمولاً ً وزنی هستند درون ظروف بسته بندی ریخته و دربندی می شود. بسته بندی بستنی باید با سرعت و در دمای 6 - درجه سلسیوس انجام شود تا از ذوب شدن کریستال های چربی و صدمه به حباب های هوا جلوگیری شود. بنابراین دستگاه بسته بندی و دربندی به طور خودکار به هم پیوسته هستند. بسته های بستنی سپس به بخش سفت کردن انتقال داده می شوند.

اصــول ســفت کــردن :

:بعد از بسته بندی کردن، بستنی درون تونل های انجمادی موسوم به تونل های سفت کننده و در درجه حرارت بین 30 - تا 40 - درجه سلسیوس قرار می گیرد تا باقیمانده آب آن منجمد شود. قراردادن بستنی در دمای پایین تر از 25 - درجه سلسیوس باعث می شود تا خطری از بابت رشد کریستال های یخ وجود نداشته باشد. هم چنین ازآنجا که غلظت مواد جامد در بخش مایع افزایش پیدا کرده است بخش مایع در این دما دیگر منجمد نمی شود. حال آنکه در دمای بالاتر ممکن است کریستال های یخ رشد کنند و مدت زمان ماندگاری بستنی را کاهش دهند. در گذشته این کار در اتاق هایی انجام می شد که در آن هوای سرد ساکن روی صفحات سرد یا هوای متحرک با سرعت زیاد جریان داشت. اما امروزه تونل های سفت کننده و همچنین فریزرهای مارپیچی جای آن اتاق ها را گرفته است. هر چه زمان سفت شدن کوتاه تر باشد بافت محصول نهایی مطلوب تر خواهد بود. سفت کردن آخرین مرحله از چرخه تولید و بسته بندی است و بعد از آن بستنی انبار و سپس به بازار عرضه می شود.

.بیشتر بخوانید: برداشت بادام زمینی

 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید