برداشت بادام زمینی

 

برداشت بادام زمینی

در زمان رسیدن، رنگ بوته غلاف، شیری متمایل به آجری شده و باید توجه داشت که گیاه به اندازه کافی رشد کرده و غلاف‌هایش رشد خود را تکمیل و رنگ برگ‌ها از سبزی به زردی از طرف قاعده گیاه تغییر کرده باشد.

بادام‌زمینی‌های خوشه‌ای یا ایستاده 130-110 روز و انواع رونده 150-130 روز پس از کاشت می‌رسند. البته برخی از واریته‌ها تا 200 روز نیز زمین را در نقاط شمالی اشغال می‌کنند، ولی به‌طور معمول غلاف بادام‌زمینی 120 تا 150 روز پس از کاشت دانه‌ها به رشد کامل می‌رسند و زمان برداشت محصول است. اگر محصول را خیلی زود برداشت کنند غلاف‌ها رشد کامل نکرده‌اند و اگر آن‌ها را خیلی دیر برداشت کنند غلاف‌ها از ساقه پاره شده و در خاک باقی خواهند ماند. بهترین زمان برداشت محصول وقتی است که برگ‌ها زرد شده و یک­سوم تا نیمی از برگ‌ها ریخته شده باشد. به عبارت دیگر زمان برداشت با آثار زردی خفیف برگ‌ها و بررسی نیام‌هامشخص می‌شود. در ارقامی که دوره خواب تکامل یافته دارند، پس از رسیدگی 70-60 درصد از میوه‌ها، برداشت شروع می‌شود.

در سطوح کوچک نحوه برداشت با بیل یا دست انجام می‌گیرد. بدین‌طریق که بوته با بیل در می‌آورند و در زراعت‌های بزرگ در برداشت محصول از ماشین‌های مخصوص استفاده می‌شود. پس از برداشت محصول را حداکثر 24 ساعت در گرمخانه یا آفتاب خشک می‌کنند (در آفتاب 2 روز کافی است).

 

در سطوح بزرگ برداشت به‌صورت مکانیزه انجام می‌شود. ابتدا قسمت‌های هوایی را با علف­ زن (موور) قطع کرده و سپس با دستگاهی مشابه دستگاه برداشت سیب‌زمینی و در صورت عدم دسترسی با دستگاه معمولی بادام‌ها را خارج کرده و به صورت ردیفی روی زمین قرار می‌دهند. در حال حاضر در کشورهای مختلف برداشت بادام‌زمینی با استفاده از ماشین‌های مخصوصی انجام می‌شود. این ماشین برداشت می‌تواند بوته رادرست از زیر قسمت غلاف‌ها بردارد. سپس بوته را الک کرده تا تنها دانه‌ها باقی بمانند. پس از آن دانه از پوست جدا می‌شوند. بوته‌های برداشت شده را برای چند روز در هوای آزاد خشک می‌کنند سپس مابقی محصول را بعد از جدا کردن پیله‌ها، به مصرف دام‌ها می‌رسانند.

میزان عملکرد بادام‌زمینی بسته به رقم بادام‌زمینی، پتانسیل و مدیریت مزرعه و شرایط اقلیمی بوده و میزان محصول بادام‌زمینی حدود 5-4 تن پیله در هکتار است. معمولاً 35 % وزن محصول را پوست نیام تشکیل می‌دهد و 65 % دیگر وزن دانه است. در تولید روغن و یا مارگارین دانه‌ها باید از دیگر میوه‌های ناسالم جدا شوندو میزان رطوبت در غلاف بوته‌هایی که تازه از خاک بیرون کشیده می‌شوند، ممکن است 30تا 40 درصد باشد. به‌منظور خرمنکوبی باید رطوبت به 25-20 و برای انبارداری به 10-8 درصد کاهش یابد. در برداشت زود هنگام، عملکرد درصد روغن و درصد غلاف بیشتر می‌شود. در صورتی که برداشت به موقع باشد درصد غلاف کمتر و متوسط وزن دانه نیز بیشتر خواهد بود.

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید