سبد خرید شما خالی است
برنامه غذایی زیره سبز
روش کاشت زیره سبز |
کنترل علف های هرز زیره سبز |
آشنایی به بیماریهای زیره سبز |
آشنایی با آفات زیره سبز |
برداشت و پس از برداشت زیره سبز |
اصولا زیره سبز نیاز کودی بالایی در مقایسه با سایر زراعت ها ندارد و از طرفی مصرف زیاد کودهای شیمیایی نه تنها در افزایش عملکرد موثر نیست بلکه سبب کاهش کیفیت محصول تولیدی نیز می گردد. توجه به مقادیر مصرفی کودهای شیمیایی در زراعت دیم اهمیت بیشتری نسبت ب زراعت آبی دارد، زیرا در مزارع دیم مصرف زیتد کودهای شیمیایی باعث افزایش نیاز آبی محصول می شود یا به عبارت دیگر موجب تشنه تر شدن گیاه گشته و در نتیجه عملکرد آن کاهش می یابد. در مزارع آبی نیز مصرف زیاد کودهای شیمیایی نیاز آبی گیاه را بالا برده و در نتیجه کشاورز مجبور به افزایش دفعات آبیاری می شود و همان طورکه قبلا ذکر شد، آبیاری زیاد موجب کاهش کمی و کیفی محصول تولیدی خواهد شد.
زیره از آن دسته گیاهان است ک هم به صورت کشت پاییزه و هم به صورت کشت بهاره کشت می شود.
اولین و مهمترین کار در مدیریت مزارع زیره ، انتخاب یک برنامه غذایی مناسب می باشد. هدف از انتخاب برنامه غذایی بدست آوردن بالاترین تناژ در واحد سطح و تولید با کیفیت محصول می باشد.
مرحله آماده سازی زمین
کودهای مورد نیاز: کودهای پایه کامل گرانول پیش کشت، اسید هیومیک گرانوله، پلت مرغی
(تغذیه قبل از کشت سبب بهبود شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک می شود که و تمام مواد مغذی مورد نیاز گیاه در دسترس گیاه قرار می گیرد).
مرحله بذر مال
کودهای مورد نیاز: اسید هیومیک، روی ،اسید آمینه، بذرمال های تخصصی
(آغشته کردن بذور به انواع بذرمال ها قبل از کشت باعث سبزی یکنواخت و رسیدگی یکنواخت مزرعه می شود).
مرحله رشد رویشی
کودهای مورد نیاز: کود کامل،اسید هیومیک، اسید آمینه، ماده آلی
(مرحله ابتدایی تشکیل برگ ها به دلیل فتوسنتز گیاه از حساس ترین مراحل رشدی می باشد که استفاده مناسب از کودها باعث افزایش سطح سبز برگ و به دنبال آن فتوسنتز بیشتر گیاه می شود).
مرحله گل دهی میوه دهی
کودهای مورد نیاز: اسید هیومیک، کود فسفر بالا، فسفیت پتاسیم
(در این مرحله به دلیل سوخت و ساز و مصرف انرژی زیاد در گیاه نیاز به کودهایی دراد که باعث افزایش انرژی درگیاه شود همچنین برای جلوگیری از بیماری های قارچی استفاده از کود فسفیت پتاسیم توصیه می شود) .
مرحله تشکیل میوه
کودهای مورد نیاز: اسید هیومیک،کود پتاسیم بالا،گوگرد، اسید آمینه، جلبک دریایی
(در این مرحله به منظور افزایش کیفیت میوه و در نهایت افزایش عملکرد نهایی نیاز به عناصر و ترکیبات تخصصی مورد نیاز زیره می باشد).
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید