فرآورده هایی كه از پرتقال تهیه می شوند

 

1- پوست كلفت و تلخ پرتقال پس از فرآوری و خارج كردن آب از آن به وسیله ی فشار و گرما به عنوان غذای دوم دام مورد استفاده قرار می گیرند.


بیشتر بخوانید: گیاهشناسی پرتقال

2- تقریباً می توان گفت كه همه ی اجزا این میوه در آشپزخانه قابل استفاده است. روغن گرفته شده از پوست پرتقال شیرین، محصولی فرعی از صنعت آب پرتقال گیری است كه به وسیله ی تحت فشار قراردادن پوست پرتقال به دست می آید. این روغن به عنوان طعم دهنده در غذاها و نوشیدنی ها و از اسانس آن در تهیه ی عطرها و روش های درمانی با مواد معطر استفاده می شود.

روغن پوست پرتقال شیرین دارای تقریباً 90 درصد ماده ی (دی - لیمونن) D-Limonene)) می باشد. این ماده حلالی است كه در مواد شیمیایی گوناگون مربوط به امور خانه از قبیل ماده ی جلادهنده و نرم كننده مبلمان چوبی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، این روغن به همراه روغن مركبات دیگر به عنوان پاك كننده چربی و تمیز كننده دست به كار می رود، این ماده یك عامل پاك كننده ی موثر است كه به عنوان ماده ای حافظ محیط زیست شناخته شده و نسبت به فرآورده های نفتی ارجحیت دارد.

بیشتر بخوانید: مراحل کاشت پرتقال


3- دربرخی از كشورها شكوفه های پرتقال كه بسیار معطر هستند، به صورت سنتی و از قدیم الایام نماد خوش شانسی بوده و مدت های مدیدی است كه استفاده از آن ها در دسته ی گل عروس ها و تاج های گل مخصوص در عروسی ها مرسوم می باشد.

4- اسانس شكوفه ی پرتقال یكی از تركیبات مهم در صنعت عطرسازی است.

5- طی انجام مراحل ظریفی از تقطیر می توان از گلبرگ های شكوفه های پرتقال نوعی گلاب تهیه كرد كه استفاده از این نوع گلاب در آشپزی های مربوط به فرانسه و خاورمیانه رایج است و دراكثر موارد به عنوان یكی از مواد اولیه در تهیه دسرها، نان ها و كیك ها به كار می رود.

6- در اسپانیا، شكوفه های ریخته شده از درخت را خشك كرده و بعد، برای درست كردن چای از آن استفاده می كنند.

7- عسل تهیه شده از شكوفه ی پرتقال و یا در واقع، عسل مركبات نوعی از عسل است كه با قراردادن كندوها و باغ های مركبات و درطول زمان شكوفه دادن درخت ها تهیه می شود. قرار دادن كندوها در این باغ ها همچنین باعث گرده افشانی انواع مركبات نیز می شود. قیمت عسل تهیه شده از شكوفه پرتقال بسیار گران است و كاملاً طعم پرتقال می دهد.

8- مارمالاد، نوعی مربا كه معمولاً از پرتقال تهیه می شود و در آن از تمام قسمت های پرتقال استفاده می شود. فقط دانه ها وقسمت اسفنجی و سفید رنگ بین پوست و گوشت این میوه را به صورت جداگانه دركیسه ای ساخته شده از پارچه ای توری ریخته و آن را در ظرف پخت مارمالاد قرار می دهند، تا به همراه آب پرتقال و پوست خلال شده ی آن بجوشند. این كار برای خارج كردن پكتین از مواد داخل كیسه انجام می گیرد. پكتین همان ماده ای است كه بعداً به فرایند ژله ای شدن مارمالاد كمك می كند، لازم به ذكر است كه قسمت سفید رنگ و اسفنجی كه بین پوست و گوشت پرتقال قرار دارد، منبع پكتین بوده و تقریباً به اندازه گوشت این میوه دارای ویتامین (ث) می باشد.

9- پوست پرتقال به عنوان دور كننده ی آفت ها توسط باغبان مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: خصوصیات گیاهی پرتقال

10- می توانید برگ های پرتقال را جوشانده و با آن ها چای تهیه كنید.درصورتی كه بخواهید پرتقال ها را برای مدت چند روز در درجه ی حرارت اتاق نگهداری كنید، ایرادی ندارد اما اگر بخواهید آن ها به مدت طولانی ترین بمانند و خوش طعم تر باشند، بهتر است پرتقال ها را در یخچال نگهداری كنید.

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید