کاشت بادام زمینی

 

کاشت

بادام‌زمینی به‌صورت میوه، دانه و یا به‌صورت میوه نصف شده کاشته می‌شود، ولی بهتر است بذرکاری به‌صورت دانه باشد، زیرا سریعتر جوانه می‌زند و از شکل ظاهری آن می‌توان سالم بودن بذر را تشخیص داد. کاشتن میوه به جای بذر، طول دوره جوانه‌زنی را افزایش می‌دهد، ولی هزینه کاشت کاهش می‌یابد. در کاشت بادام‌زمینی به‌صورت میوه، ممکن است به دلیل وجود بیماری در داخل میوه، بخش‌هایی از مزرعه سبز نشوند. برای‌اینکه طول دوره­ ی جوانه‌زنی در میوه کاهش یابد، بهتر است قبل از کاشت، میوه‌ها به‌مدت 48 ساعت توسط آب خیسانده شوند تا پوسته‌ها آب جذب کرده و اشباع گردند. سپس میوه‌ها خشکانیده می‌شوند. وجود خواب در ارقامی که دوره خواب آن‌ها در موقع کاشت به آخر نرسیده است، موجب می‌شود تا در صورت کشت، مزرعه به‌صورت یکنواخت سبز نشود. برای شکستن دوره‌ی خواب بادام‌زمینی چند روش به شرح زیر پیشنهاد شده است.

1-قرار دادن بذر در عصاره دانه‌های در مرحله جوانه‌زنی

2-قرار دادن بذر در مجاورت میوه‌های رسیده

3-به کارگیری محلول ژیبرلین

4-استفاده از دمای زیادکه هم راحت‌تر و هم ارزان‌تر است

بیشتر بخوانید: 

بذر به مدت یک‌ روز در دمای 40 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند تا دوره خواب شکسته شود. بذر برعکس میوه، نباید به هنگام کشت خیسانده شود، زیرا به‌دلیل نازک بودن پوسته بذر از روی کوتیلدون جدا می‌شود، دانه لخت می‌ماند، جنین بیرون می‌افتد و درصد جوانه‌زنی کاهش می‌یابد. بادام‌زمینی به‌دلیل گران بودن بهتر است به‌صورت کپه‌ای و در هر کپه یک عدد بذر کاشته شود. ولی اگر به عللی جوانه‌زنی کمتر باشد، در هر کپه دو بذر قرار می‌دهند و به هنگام سبز شدن یکی را حذف می‌کنند. تراکم در بادام‌زمینی نسبت به تیپ‌های مختلف متفاوت است.

تراکم در تیپ‌هایی که قائم هستند نسبت به تیپ‌های خزنده بیشتر است. تراکم در تیپ‌های خزنده در حدود 110000 و در تیپ‌های قائم 180-160 هزار بوته در هکتار در نظر گرفته می‌شود. بذر با پوست و یا بدون پوست و به کمک کارنده و یا با دست کشت می‌گردد. بادام‌زمینی بهتر است با استفاده از ماشین‌های کاشت ذرت که با صفحات مخصوصی برای بادام‌زمینی اصلاح شده است، کاشته شود. برای این کار می‌بایست بادام‌زمینی را پوست کرد.میزان بذر برای بادام پوست‌گیری شده و کاشت ماشینی 60 تا 100 کیلوگرم در هکتار در نظر گرفته می‌شود. اگر کاشت بادام‌زمینی با دست انجام شود، بهتر است نیام حاوی دو دانه را از وسط دو نیمه کرد و هر نیمه را در یک نقطه و با فاصله ­ی 7 تا 10 سانتی‌متر نیمه­ ی دیگر کاشت. در این صورت، میزان بذر برای بادام پوست‌گیری نشده 90 تا 150 کیلوگرم در هکتار خواهد بود. صرف‌نظر از نوع دستگاهی که برای کاشت مورد استفاده قرار می‌گیرد، کود نباید در مجاورت بذر قرار داده شود. بادام‌ زمینی در کشت آبی به‌صورت جوی و پشته کشت می‌شود. عمق جوی را در حداقل ممکن و عرض پشته را زیادتر می‌گیرند تا احتمال رسیدن تخمدان‌ها به زیر خاک افزایش یابد. عمق کاشت بذر بسته به اندازه‌ی بذر و بافت خاک از 5 تا 10 سانتی‌متر متغیر است. بهترین عمق کاشت بادام‌ زمینی 5 سانتی‌متر است و اگر 10 سانتی‌متر در نظر گرفته شود، محصول غلاف‌ها کاهش می‌یابد و سرعت رشد محصول نیز بعد از سبز شدن به میزان 30 درصد کمتر می‌شود.فاصله ردیف‌ها برای انواع بوته‌ای 60 تا 70 سانتی‌متر و برای انواع خزنده 80 تا 90 سانتی‌متر است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ارقام بادام زمینی

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید