تناوب زراعی بادام زمینی

 

تناوب زراعی

برای تولید موفقیت آمیز بادام‌زمینی اعمال یک برنامه تناوب مناسب ضروری است. بادام‌زمینی به تاثیرات زیان‌آور و مفید دیگر محصولات کشت شده در محل، واکنش نشان می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهند که بهترین راه برای حفظ محصول بادام‌زمینی، دوره‌های تناوب طولانی است. یک دوره­ی سه‌ساله شامل یک سال کاشت بادام‌زمینی و به دنبال آن دو سال کاشت نباتات علوفه‌ای مانند ذرت در افزایش عملکرد بادام‌زمینی موثر است.

نباتات علوفه‌ای باعث کاهش نماتدها و همچنین مشکلات مربوط به بیماری‌های خاک‌زاد می‌شوند و علاوه بر آن به کنترل بهتر علف‌های هرز کمک می‌کنند. بادام‌زمینی بعد از هر زراعتی کاشته می‌شود. فقط نباید با محصول قبلی دارای بیماری مشترک باشد. بعد از بادام‌زمینی می‌توان مبادرت به کشت محصولاتی مانند سورگوم، نخود و گندم نمود. اگر بادام‌زمینی بعد از کشت توتون، سویا و دیگر بقولات کاشته شود نسبت به کاشت‌های بعد از ذرت، گندم و ذرت خوشه‌ای یا غلات دانه‌ریز دچار خسارت بیشتری می‌شوند.

پنبه گیاهی مناسب برای تناوب با بادام‌زمینی است. اما باید در نظر داشت که از بین بردن باقی مانده ریشه‌های اصلی و دیگر قسمت‌های گیاه کاری مشکل است. اگر بادام‌زمینی مستقیماً بعد از پنبه یا توتون کاشته شود بهتر است که در اوایل فصل پاییز ریشه این گیاهان را درآورده، به همراه شخم از خاک خارج نمود، خرد کرده و بدین‌ترتیب امکان تجزیه بهتر و کامل‌تر آن را در خاک فراهم نمود. غالباً در تناوب با پنبه بیماری پوسیدگی طوقه گیاه شدیدتر است.

بیشتر بخوانید: کودهای مورد نیاز بادام زمینی

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید