مدیریت مالی در کشت گیاهان دارویی

 

مدیریت مالی


فعالیت های متنوع و متغیر بنگاه های اقتصادی ایجاب می کند تا در مقابل شرایط متغیر و غیرمطمئن، واکنش های سریع نشان دهند. در این میان ، نقش مدیریت مالی این بنگاه ها و تولیدکنندگان در جمع آوری اطلاعات صحیح و به موقع و تحلیل آن ها برای تصمیم گیری نهایی حائز اهمیت است. جهت تحلیل هر فعالیتی لازم است اقلام هزینه ای (پرداخت ها) و درآمدی (دریافت ها) مشخص شوند. 

الف) هزینه ها (پرداختی ها)

بررسی هزینه های سرمایه گذاری فعالیت، شامل هزینه هایی است که به ایجاد و راه اندازی کسب و کار می انجامد. این هزینه ها شامل موارد زیر هستند:
 

هزينه های سرمايه ای


منظور پرداخت های طی دوره ایجاد و تأسیس فعالیت و پیش از بهره برداری است که شامل هزینه های خرید زمین، خرید سیستم های آبیاری، ستاختمان ها و تأسیسات، ماشین آلات و تجهیزات، نصب تأسیسات و تجهیزات، تهیه وسایل نقلیه، هزینه های قبل از بهره برداری (هزینه تهیه طرح و نقشه، مشاوره، اخذ مجوزها و ثبت شرکت و تسهیلات، عقد قرارداد و آموزش و...) و هزینه های پیش بینی نشده می باشد.
 

هزينه های جاری


این هزینه ها شامل هزینه های ثابت و متغیر به شرح ذیل می باشد:
هزینه های متغير توليدی: منظور هزینه هایی است که با تغییر مقدار تولید، تغییر می کند و مستقیماً به تولید بستگی دارد؛ به عبارت دیگر، این بخش شامل هزینه هایی است که به شروع کار واقعی و تداوم فعالیت های کسب و کار می انجامد. این هزینه ها شامل هزینه های آماده سازی زمین، کاشت، داشت و برداشت محصول، حقوق و دستمزد مستقیم به کارشناستان و کارگران دائمی و فصلی، هزینه تدارکات و هزینه های پیش بینی نشده می باشد.

هزینه آماده سازی زمین، شامل هزینه های تسطیح، شخم و دیسک، کرت بندی، هزینه کود و کودپاشی قبل از کاشت، هزینه آب و آبیاری قبل از کاشت و...، هزینه های کاشت، شامل تهیه نشا یا بذر و...؛ هزینه های داشت، شامل آب و آبیاری، کود و کودپاشی، سم و سمپاشی، مبارزه با علف های هرز و... هزینه های برداشت، شامل برداشت دستی، حمل و بارگیری و... می باشد؛
هزینه های ثابت توليدی: منظور هزینه هایی است که با تغییر مقدار تولید، تغییر نمی کند و مستقیماً به تولید بستگی ندارد. این هزینه ها شامل هزینه های استهلاک و تعمیر و نگهداری ساختمان ها و تأسیسات، ماشین آلات و وسایل نقلیه، اجاره زمین، بیمه، اقساط وام های دریافتی، مالیات و عوارض، تبلیغات و آگهی، عضویت در اصناف و انجمن های تخصصی و هزینه های پیش بینی نشده می باشد.

بیشتر بخوانید: مدیریت بازار و بازاریابی گیاهان دارویی

ب) درآمدها (دریافتی ها)

برای برآورد درآمدها، تعیین میزان تولید، تعیین میزان فروش و خودمصرفی ها و تعیین قیمت محصول لازم است.

1- سرمایه گذاری 

1-1 زمین اجرای طرح

2-1- محوطه سازی

 هزینه های محوطه سازی (تسطیح، خیابان کشی و دیوارکشی) و هزینه های ساختمان سازی (انبارها، ساختمان های اداری، ساختمان نگهبان و سرایدار و موتورخانه) همگی براساس قیمت های اخذ شده در شرایط محل احداث واحد محاسبه می شود. مقادیر مورد نیاز برای هر یک از موارد بالا در جداول زیر ارائه شده است.

3-1- ساختمان ها

4-1- تأسیسات و تجهیزات

براساس تجهیزات و تأسیسات برآورد شده و قیمت های استعلام شده برای هر یک، سرمایه گذاری مورد نیاز این تأسیسات در جدول زیر برآورد شده است:

5-1- ماشین آلات 

هزینه ماشین آلات براساس استعلام های به عمل آمده از شرکت های معتبر، برآورد گردیده است. براساس مبانی فوق و استعلام به عمل آمده درباره هر یک از ماشین آلات، تأمین آن ها در جداول زیر ارایه شده است.

6-1- ماشین های ویژه آماده سازی زمین  

7-1- وسایل نقلیه 

8-1- تجهیزات اداری و کارگاهی  

9-1- هزینه های قبل از بهره برداری  

10-1- جدول سرمایه گذاری ثابت طرح

2- هزینه های جاری طرح (4 ساله)  

1-2- مواد اولیه 

بیشتر بخوانید: تکثیر گیاهان دارویی باقلمه

این هزینه ها صرف خرید نهاده های مورد نیاز تولید می شود. در جدول زیر به این نهاده ها اشاره شده است:  

2-2- هزینه نهاده های مورد نیاز در طول اجرای طرح  

3-2- حقوق و دستمزد کارکنان غیرتولیدی 

4-2- حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی 

2-5- هزینه سوخت و انرژی  

2-6- استهلاک و تعمیر ونگهداری 

هزینه های جاری طرح  

هزینه های ثابت و متغیر تولید  

سرمایه در گردش  

مجموع سرمایه گذاری 


توزیع قیمت فروش کالا 
 

تعيين خطرپذيری کسب و کار

- افزایش ناگهانی تورم و گرانی نهاده های اولیه تولید 
-  کاهش قیمت محصولات تولیدی، کشت ناگهانی، سریع و وسیع توسط تولیدکنندگان جدید یا افزایش بارندگی های سالیانه و به تبع آن افزایش گیاهان در مراتع و رویشگاه های طبیعی و در نتیجه آن کاهش قیمت در بازار
- وجود واسطه گری در بازار گیاهان دارویی 
-  شرایط بد جوی از جمله سرما و گرمای بیش از حد
- اپیدمی شدن نوعی بیماری در مزارع 

5- تدوین صفحه مشخصات کسب وکار 


در این صفحه معمولأ به نکاتی اشاره می شود که شناخت بسیار کلی از مجموعه شرکت به مخاطبان می دهد. به طور کلی در این صفحه باید به نکات زیر اشاره شود: 

1-5- نام (و نام تجاری)، آرم شرکت و مکان جغرافیایی آن
2-5- مشخصات مدیران و سمت های آن ها
3-5- نشانی اینترنتی شرکت
منبع:کتاب بسته کارآفرینی تولید گیاهان دارویی-اویشن،بابونه و گل گاوزبان-


بیشتر بخوانید: مدیریت نیروی انسانی در کشت گیاهان دارویی

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید