شوید

 

نام فارسی:

شوید

نام علمی:

Anethum graveolens

خصوصیات گیاهی

شوید زراعی گیاهی است یکساله با بویی خاص و دارای ساقه لطیف این گیاه بومی مناطق شرقی مدیترانه آسیای غربی ایران و هند شرقی است. احتمالا مناطقی از قفقاز و مصر را می توان به عنوان مرکز ژنی گونه‌های مذکور دانست ریشه این گیاهان رشته شکل از نازک و دارای انشعابات متعددی بوده و طول این بین ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتر می باشد ساقه استوانه ای شکل است و برافراشته و با ارتفاع بین ۵۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر بستگی به شرایط زراعی دارند گل های ریز دوجنسی و رنگ آن ها معمولاً زرد روشن می باشد میوه فندقه مضاعف است که به دو قسمت تقسیم می گردد رنگ‌بعد قهوه ای سیر بوده و به شکل تخم مرغ می باشد همچنین حاوی ۴۹ سال ذخیره شده در قسمت‌های جلوی است.
 

مواد و عناصر غذایی

از طریق آزمایشات و اطلاعات تجربی مشخص می‌شود که عملکرد منصور و بناهای مختلف روغن گیری با تامین از خاک در خاکهای با بافت متوسط افزایش می‌یابند یک سوم ازت را همراه با کودهای فسفاته و پتاسه به عنوان کود اولیه به خاک می‌افزایند دو سوم باقیمانده ازت را در زمان آماده نمودند و سرباز قبل از تاج با خاک مخلوط می شود برخلاف نظرات اولیه تامین ازت برای گیاه موجب نقصان احساس موجود در شوید نمی‌گردد نظر میزان تولید اسانس را می‌توان به مقدار قابل ملاحظه افزایش داد.

بیشتر بخوانید: رازیانه

سازگاری

شوید گیاهی است که در اکثر مناطق با وجود دارد و می‌توان آن را با موفقیت در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل باشد که شنود این گیاه در محله نماز به نیازمندان و هوای گرم و آفتابی می‌باشد بنابراین چنانچه هدف زراعت این محصول تولید باشد مناطق گرم جنوبی آفتاب مناسب این محصول از این گروه نسبت به سرما حساس بوده و درجه حرارت مطلوب برای جوانه زدن آن پایین می باشد این گیاه به خوبی می‌تواند در هر خاکی به استخوان های بسیار سبک شنی رس های سنگین و خشک می تواند رشد نمایند.

 آماده سازی خاک

مسئله خاص در ارتباط با کاشت شوید در خاک وجود ندارد به جز اینکه لازم است در پایین شخص داده شود زیرا بعضی از گیاه در زمینه که در بهار شاخصه شوند یکنواخت جوانه زد بستر لازم است که متوسط غلتک قبل از کاشت فشرده شده و همچنین پس از کاشت نیز این عمل باید تکرار شود.

کاشت

زمان کاشت با توجه به هدف کاشت مشخص می شود چنانچه هدف تولید بازرس حراج روغن باشد گیاه را باید به میزان یک محصول اصلی کاشت و تکثیر رویشی را از طریق بذر صورت می گیرد.

مراقبت و نگهداری

منظور کنترل علف های هرز علف کش مرکازین را باید در یک یا دو هفته قبل از کاشت به میزان ۴/۳تا ۵/۵ کیلوگرم در هکتار به کار برد. علاوه بر مهر می توان از مال ایران گلوبروموورون نیز به مقدار ۴ تا ۵ کیلوگرم در هکتار استفاده نمود مو را ندارد آن است که آن را می‌توان قبل از کاشت و یا پس از جوانه زدن به کار برد بدون آنکه به گیاه شوید خسارتی وارد گردد از افالون می‌توان به عنوان یک علت کاهش قبل از جوانه زدن به میزان کیلوگرم در هکتار استفاده کرد الف باشد پس از جوانه زدن را در زمانی که ارتفاع متوسط بوته ها ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر است را به کار می‌برند در این محل دفن شده به گیاه خسارت وارد نمی‌کنند مهمترین بیماری شیری که شایعتر بوده و خسارات بیشتری وارد می کند توسط megaeladosporium deprssum ایجادمی شود.

برداشت

زمان برداشت شوید توسط هدف کاهش و نوع مصرف مشخص می شود برای تولید ماده خشک شوید را قبل از جوانه زدن ساقه و یا حداکثر در مرحله شروع رشد ساقه ها باید برداشته شود در این مرحله ارتفاع بوته ها بین ۲۵ تا 30به سانتی متر است.
در این هدیه جهان هنوزهم دارای برگ زیادی بوده و ساقه ها نیز خلق شدند ولی نسبت به برگ ساقه در حد مناسبی است و بهداشت نیز باید توسط ماشین های چون مرغ و بسته بند صورت گیرد قسمت های رویشی بلافاصله به محل مناسب جهت خشک کردن منتقل می شود چنانچه کیفیت دارو اهمیت نداشته باشد می‌توان آن ها را به صورت معمولی خشک نمود اما قسمت های برداشت شده حتی به مدت کوتاهی نباید روی هم انباشته زیرا این امر باعث از بین رفتن رنگ طبیعی می توان آن ها را نیز غیرقابل استفاده می نماید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با گیاه بومادران

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید