سبد خرید شما خالی است
بیماری های هندوانه
بیماری های هندوانه
سفیدک حقیقی (پودری) جالیز
کنترل زراعی: کاشت در مناطقی که هوا جریان دارد و رطوبت کم و در فاصله دو آبیاری زمین خشک شود، انهدام علف های هرز
1- سولفور WP80-90% و 3-2 در هزار با دیدن اولین علائم
2- دینوکاپ (کاراتان افان) WP18.25%و 2-1 کیلوگرم در هکتار
3- گل گوگرد 20-15 کیلوگرم در هکتار
نکته: اگر بیماری دیر وارد مزرعه شود معمولاً نیازی به مبارزه نیست.
سفیدک داخلی
به محض مشاهده اسپرانژیم قارچ در دو نوبت شروع سمپاشی (رویت لکه های خاکستری متمایل به بنفش در پشت برگ) تکرار سمپاشی به فاصله ی 15روز
با استفاده ازسم اکسی کلرور مس به نسبت 2-1 کیلوگرم
سم مانب به نسبت 2-1 کیلوگرم
سم متالاکسیل به نسبت 25-20 کیلوگرم
آنتراکنوز
قارچ عامل این بیماری علاوه بر هندوانه به خیار و طالبی هم حمله میکند. بر اثر حمله این قارچ، لکه های گرد و کوچک و پر از آب روی میوه پدیدار میشود و برگ ها حالت آفتاب سوختگی پیدا میکنند.
انتقال بیماری از طریق خاک، گیاهان آلوده و بذر آلوده میباشد. ضدعفونی کردن بذر با سموم، استفاده از ارقام مقاوم، تناوب زراعی و خارج کردن بوته های آلوده و از بین بردن آنها میتواند جلوی شیوع بیماری را بگیرد.
می توان برای کنترل بیماری، بعد از این که ساقه های خزنده شروع به تشکیل شدن کردند، هر هفت یک بار، مزرعه را با سمومی مثل مانب یا کاپتان و زیرام سمپاشی یا گردپاشی کرد.
پژمردگی فوزاریومی
عامل این بیماری در خاک زندگی میکند و از طریق ریشه ها به داخل گیاه نفوذ می کند. در اثر این بیماری، قسمت چوبی ساقه قهوه ای تیره می شود و تک شاخه ها به طور ناگهانی پژمرده می شوند و سپس گیاه می میرد. از آنجا که این بیماری 15-10 سال در خاک زنده میماند، پس از آلوده شدن خاک حتماً باید در کاشت بعد از ارقام مقاوم و یا محصولات غیر حساس به این بیماری استفاده گردد. جلوگیری از وارد شدن جریان آب زهکش مزارع آلوده، استفاده نکردن از کود حیوانی آلوده و استفاده از تناوب های طولانی خسارات ناشی از این بیماری را کاهش میدهد.
کلادوسپوریوز کدوئیان
عامل بیماری قارچ Celadosporium cucumerinum.f است. در سطح میوه، لکه های خاکستری دیده میشود که از آنها مایع صمغی خارج شده و بافت محل آلودگی پوسیده می گردد. جهت پیشگیری از این بیماری، آیش زمین، بهداشت زراعی، ضد عفونی بذر و استفاده از سموم شیمیایی مناسب میباشد.
لکه برگی کدوئیان
عامل این بیماری Mycosphaerella melonis بوده که در برگ ساقه و میوه ایجاد خسارت می نماید. در این حالت روی اندام های آلوده شانکرایجاد شده و اندام های بالایی خشک شده و پوسیدگی در محل لکه ها، ایجاد بافت نرم و آبکی می کند. بهداشت زراعی، ضدعفونی بذر و سموم مربوطه در کنترل بیماری موثر می باشد. لکه برگی ناشی از قارچ Cercospora citrullina میباشد. علایم بیماری، لکه های گرد با حاشیه ارغوانی است که در مرکز سفید مایل به برنزه ای می گردد و در نهایت برگ خشک شده و ریزش پیدا میکند. برای مبارزه با بیماری، شخم عمیق رعایت تناوب زراعی و استفاده سموم مربوطه موثر است.
سياه شدن گلگاه هندوانه
در بوته هاي هندوانه وقتي اندازهی ميوه به حدود10 تا 15 سانتي متر ميرسد انتهاي ميوه سياه شده و گوشت ميوه سفيد مايل به خاكستري با بذرهاي چروكيده مي گردد. عامل ايجاد بيماري كمبود كلسيم و تعرق بيش از حد در اثر خشكي و كم آبي در گياه است. در اين حالت تقريباً بوته شبيه خسارت حاصل از آفتاب سوختگي ميگردد. در صورتي كه اين بيماري در اثر كم آبي بوته ايجاد گردد، با مشاهده اولين لكه هاي سياه در مزرعه به صورت يكنواخت مدت زمان فاصله ی آبياري كم ميگردد .همچنين آبياري باراني در روزهاي گرم ميتواند تعرق بوته را كم كرده و خسارت را كاهش دهد. يك ماه قبل از ظهور احتمالي بيماري 3 الي 4 بار در هفته پاشيدن كلروركلسيم و نيترات كلسيم به ميزان دو كيلو در 400 ليتر آب تأثير بسياري در كاهش خسارت بيمارى دارد.
بیشتر بخوانید: مراحل کاشت،داشت وبرداشت هندوانه
ويروس موزائيكي هندوانه
اين ويروس روي اكثر كدوئيان برگ ها را موزائيكی و ابلقي مي كند. اين ويروس از خانواده ی Potyvirus و از جنس Potyviridae ويروس ميله اي شكل است و از طريق شته انتقال مي يابد.
لكه ی زاويه اي برگ كدوئيان Pseudomonas lacrymans
عامل بيماري قارچ است و لكه ها روي برگ به صورت نقاط ريز با هاله اي سبز رنگ تشكيل مي شود. لكه ها به تدريج بزرگ شده به رگبرگ ها رسيده و حالت زاويه دار مي شوند و سپس به رنگ مايل به قهوه اي و بافت مرده تبدیل مي گردد. در روي ميوه ها لكه ها ايجاد صمغ زرد رنگي كرده كه باعث پوسيدگي ميوه مي گردد. ضدعفوني بذر، بهداشت زراعي و استفاده از واريته هاي مقاوم در مبارزه با بيماري موثر است.
بیشتر بخوانید: علف های هرز هندوانه
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید