آفات هندوانه

 

آفات هندوانه

آگروتیس (کرم طوقه بر)

مبارزه:

استفاده از سموم سوین کارباریل به مقدار 20 کیلوگرم و یا کلرپیریفوس20 کیلوگرم در هکتار به صورت طعمه ­پاشی هنگام غروب آفتاب

توجه: وقتی که لاروها متوسط و درشت باشند 50 کیلوگرم طعمه مسموم

مبارزه زراعی:

شخم عمیق بعد از برداشت محصول، از بین بردن علف ­های هرز
 

بیشتر بخوانید: ارقام هندوانه

شته ­ی جالیز

شته جالیز مانند دیگر شته­ ها با مکیدن شیره گیاهی باعث پیچیدن برگ­ ها و عدم رشد سر شاخه ­ها می­گردد. به علاوه عسلک فراوان حاصل از آن روی گیاهان را می­ پوشاند که قارچ ­های ساپروفیت روی آن رشد کرده و باعث فوماژین می­ شوند. ناقل 70 نوع بیماری ویروسی در گیاهان می ­باشد. در شرایط عادی طول عمر یک حشره از بدو تولد تا مرگ یک ماه طول می ­کشد.

کنترل شیمیایی شته جالیز:

اگر شته ­ها موجب پیچیدگی برگ شوند یا تولید گال نمایند از سموم سیستمیک مانند اکسی­دمتون­متیل (متاسیستوکس) و تیومتون (اکاتین) استفاده می­ شود. ولی اگر موجب پیچیدگی نشوند از پریمیکارپ (پریمور) که یک شته ­کش اختصاصی است استفاده می­ شود.

بیولوژیکی:

کفشدوزک، تریپس شکارگر، کنه­ ی شکارگر و سن­های شکارگر
 

مگس جالیز و خربزه

مبارزه ­ی شیمیایی:

اولین سم­پاشی زمانی است که اکثر میوه­ ها به اندازه ­ی فندق باشند. تعداد 4-3 نوبت سم­پاشی به فاصله­ ی شش روز از هم در صورت نیاز پیشنهاد می ­شود. فوزالن­پی EC35%، تری کلروفن SP80%، دیازینون  EC60% و دیمتوات EC40% به مقدار 5/1 لیتر در هکتار استفاده می­ شود.

مبارزه زراعی:

از طریق گل­گیری، جمع­آوری و انهدام میوه­های آلوده
 

بیشتر بخوانید: مراحل کاشت، داشت و برداشت هندوانه

مگس مینوز

استفاده از سم کلرپیریفوس به مقدار 5/1 لیتر در هکتار بعد از غروب آفتاب در 3 نوبت از اواسط تیر ماه به بعد توصیه می ­شود. محلول­پاشی هر هشت روز می­ تواند تکرار شود.
 

بیشتر بخوانید: بیماری های هندوانه 

انواع کنه­ ها

برای مقابله از تترادیفون به نسبت دو در هزار، سولفور به نسبت سه در هزار، پروپارژیت به نسبت یک در هزار قبل از طلوع آفتاب و در ساعات اول صبح در 2-1 نوبت به فاصله­ ی حداکثر 10 تا 15 روز با رعایت دوره کارنس سم استفاده می ­شود.

سرخرطومی هندوانه(جالیز)Acythopeus curvirostris

در زمانی که میوه ­ها کوچک هستند، لارو آفت با قطع دم میوه ارتباط آن را با بوته قطع کرده و سپس در زیر پوست میوه تخم­ گذاری می­کند. جهت مبارزه یخ ­آب زمستانه، جمع ­آوری بقایای آلوده و سموم شیمیایی توصیه می ­شود.
 

 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید