مدیریت علف های هرز آفات وبیماری ها وکاشت ارگانیک گیاهان دارویی بابونه، آویشن و گل گاوزبان

 

مديريت علف های هرز، آفات و بيماری ها


کنترل علف های هرز، یعنی استفاده از روشی که بتوان آن ها را به سهولت از بین برد. اما در مدیریت علف های هرز باید پذیرفت که علف هرز نیز بخشی از سیستم زراعی است. در واقع، باید علف هرز را در سیستم طبیعی مدیریت کرد.
هدف مدیریت تلفیقی علف های هرز، نیل به سود بلند مدت و هم سویی با طبیعت است. باید ماهیت علف هرز را شناخت و آن را مدیریت نمود. در این روش، بر استفاده صحیح از تمام روش های فیزیکی، زراعی و بیولوژیکی برای کاهش خسارت علف های هرز تاکید می شود. با توجه به عدم امکان مصرف مواد شیمیایی مصنوعی در سیستم های تولید ارگانیک، مصرف سموم علف کش قابل توصیه و مصرف نمی باشد.
قبل از اعمال مدیریت علف هرز باید از بیولوژی و اکولوژی علف های هرز در منطقه اطلاع حاصل کرد. روش های ممکن پیش گیری از ورود بذر علف های هرز را به کار برد و آستانه خسارت اقتصادی را تعیین و مد نظر قرار داد.
در روش زراعی با استفاده از تناوب، بقایای گیاهی، تنظیم آب آبیاری، اللوپاتی، تغییر تراکم کاشت و تراکم بوته، الگوی کاشت و نوع و مصرف عناصر غذایی می توان علف های هرز را مدیریت نمود. در روش مکانیکی و فیزیکی با استفاده از وجین دستی، خاکورزی حفاظتی، خاکپوش، آفتاب دهی و کولتیواتور می توان به مدیریت علف های هرز پرداخت. روش کنترل بیولوژیک علف های هرز نیز به دلایلی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد: تأثیر کند، غیر کارآمد در بسیاری از گیاهان، غیر مؤثر در جمعیت مخلوط علف های هرز، تابعی از تراکم علف هرز.

بیشتر بخوانید: کاشت گیاهان دارویی در گلخانه


زارعان ارگانیک، کاربرد آفت کش ها را کاهش داده و به یک رویه اکولوژیک در ارتباط با کنترل آفات و بیماری ها روی آورده اند. جهت کنترل هر گونه آفت یا بیماری باید قبل از هر کار، در برقراری یک محیط اکولوژیک مناسب اقدام نمود.

این اقدامات موارد زیر را دربر دارد: 
-  انتخاب گیاهان زراعی و ارقام مناسب منطقه
- آماده سازی زمین و انتخاب تاریخ مناسب کاشت و برداشت
- کاربرد کودهای آلی و تأمین نیاز غذایی گیاه از نظر نوع عنصر غذایی مورد نیاز، مقدار مورد احتیاج و زمان مناسب کاربرد کود
-  تنظیم تناوب صحیح
- استفاده از ارقام مقاوم
- کاربرد عصاره های گیاهی و معدنی
- کنترل بیولوژیک و مکانیکی
- چسب تله و کارت زرد

باید در نظر داشت که در کنترل آفات و بیماری ها نمی توان تنها به یک روش خاص متوسل شد، بلکه باید بر اثرهای متقابل پیچیده موجود بین عوامل متعدد متکی بود

منبع:کتاب بسته کارآفرینی تولید گیاهان دارویی-اویشن،بابونه و گل گاوزبان-

بیشتر بخوانید: ضرورت آماده سازی زمین گیاهان دارویی

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید