سبد خرید شما خالی است
انواع بیماری ها وآفات باغات زرشک
علف هرز باغ های زرشک
علف های هرز عمده ی باغ های زرشک شامل سلمه، پیچک، درمنه، علف شور، تلخه و ازمک هستند که مبارزه با آن ها در باهای کوچک معمولاً به وسیله بیل انجام می شود.مبارزه ی مکانیکی در باغ های زرشک اولویت دارد.
آفات زرشک
زنبور سرشاخه خوار:
مهمترین آفت زرشک بیدانه در جنوب خراسان، زنبور سرشاخه خوار است. این آفت بیشتر توسط پاجوشهای آلوده گسترش مییابد. حشره ی ماده روی شاخههای سبز و نرم و پاجوشهای نورسته تخم ریزی میکند. لاروها پس از خروج از تخم، از شاخهها تغذیه میکنند. لاروها در داخل شاخه های زرشک کانالی ایجاد کرده و بدین طریق از آن تغذیه می نمایند و موجب خشک شدن شاخه های زرشک می شوند. بعد از کامل شدن لارو، در داخل شاخه ها، تبدیل به شفیره شده و سپس به صورت زنبورهایی شاخه زرشک را سوراخ کرده و خارج می شوند. پس از جفت گیری بر روی شاخه های دیگر تخم ریزی کرده و دوره زندگی آن تکرار می شود.
سن:
این آفت در ایران، ابتدا در سال ۱۳۴۰ از روی بلوط، زرشک و نسترن کوهی گزارش شده است. آفت مزبور به برگ ها و شاخه های جوان حمله نموده و موجب خسارت می شود. سن آفتی است که بیشتر در استان های شمالی کشور و استان فارس انتشار دارد و اهمیت اقتصادی زیادی ندارد.
شته زرشک:
این آفت در استان های شمالی کشور مشاهده شده و روی برگ ها فعالیت دارد، اهمیت اقتصادی آن زیاد است.
پروانه تخم انگشتری:
میزبان های این آفت برخی از درختان میوه از جمله زرشک می باشند. این آفت در استان های شمالی، تهران، مرکزی، کردستان و خراسان انتشار دارد. لازم به ذکر است که لارو این پروانه، برگخوار بوده و اهمیت اقتصادی آن متوسط تا زیاد ذکر شده است.
پروانه برگخوار:
گیاهان میزبان این آفت افرا،توسکا،غان، ممرز،راش،صنوبر، سیب جنگلی، بلوط، نسترن، بید زالزالک و زرشک میباشند. این آفت در استانهای شمالی، دارای اهمیت اقتصادی متوسط است. لارو این پروانه از برگها تغذیهکرده و موجب عریان شدن گیاه میشود.
سپردار بنفش زیتون:
این آفت پلیفاژ بوده و به میزبان های مختلفی حمله میکند. میزبان های جنگلی و زمینی این آفت پلیفاژ بوده و به میزبان های مختلفی حمله میکند. زبان گنجشک، زیتون، پسته، بادام، انجیر، اقاقیا، نارون، صنوبر، خرزهره، یاس خوشه ای، کلــماتیـس، ازگیـلتــوت، زالزالک وحشی، سرخدار، کاملیا، شیرخشت، کلهو،ختمی درختی، یاسمن، برگ بو، موچسب گلابی جنگلی، نسترن و زرشک هستند. این آفت به شاخه، تنه و میوه گیاهان میزبان حمله میکند به طوری که در محل تغذیه آن به خصوص بر روی میوه و برگ، یک لکهی گردو قرمز ارغوانی رنگ به وجود میآورد. این آفت در تمام نقاط کشور انتشار دارد و اهمیت اقتصادی آن زیاد است.
مگس گیلاس:
این آفت علاوه بر درختان گیلاس و آلبالو به درختچه های زرشک نیز حمله می کند. لاروآن از گوشت میوه تغذیه کرده و در اکثر نواحی میوه خیز انتشار دارد. اهمیت اقتصادی آن برروی زرشک متوسط است.
کنه انار:
این آفت در سال ۱۳۵۵ بر روی درخت زرشک در کرج گزارش شده است.
بیماری های زرشک
زنگ زرشک:
این زنگ از روی درختچه ی زرشک و در نواحی گنبد و اطراف تهران گزارش شده است.
قارچ:
این قارچ که عضو قارچی یک گل سنگ است از نواحی گرگان و شاهرود از روی زرشک جمع آوری و گزارش شده است.
سفیدک سطحی زرشک:
سفیدک سطحی زرشک که در نواحی گرگان انتشار دارد.
زنگ سیاه گندم:
مرحله اسیدی زنگ سیاه گندم، روی بوته های زرشک نیز سپری می شود. در واقع زرشک به عنوان میزبان واسط زنگ سیاه گندم محسوب می شود.این قارچ یک دوره ی زندگی خود را روی زرشک میگذراند لذا همیشه باید سعی کرد که محل زرشک کاری از مزارع گندم دور باشد تا اسپورهای قارچ بر روی بوتههای گندم انتقال نیابند. بعضی از شرایط جوی مثل رطوبت و گرما نیز می توانند به این بیماری شدت دهند.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید