ارقام زرشک

ارقام

زرشک زالزالکی (Berberiscrataegina):

جنگلی است و به صورت وحشی در دامنه ­های جنوبی البرز (از فیروزکوه تا ارنگه و طالقان و میانه) بین ارتفاع 1000 تا 2800 متر می­ روید. درختچه ­ای است به بلندی یک متر که در ازای خارهای آن تا سه سانتی ­متر هم می­ رسد.

زرشک زر افشانی (Berberisintegerrima):

بلندیش تا سه متر هم می ­تواند برسد. بیشتر در شمال آذربایجان یعنی در اطراف خوی به صورت وحشی دیده می­ شود ولی در نواحی دیگر مثل منجیل تا زنجان اطراف کرج (دره کرج، گچسر، ارنگه و شهر ستانک، سیاه بیشه، پل زنگوله) هم وجود دارد.

زرشک معمولی (Berberis vulgaris):

به زرشک معمولی یا آشی معروف است. این نوع زرشک را در انگلیسی باربری معمولی (Common) می­ گویند. زرشک معمولی در ایران در مناطق خراسان، آذربایجان، مازندران، گرگان، تهران، فارس، نقاط مختلف کوهستانی و بسیار دیگر از نواحی ایران پراکنده می­ باشد و ارتفاع آن تا 5/2 متر هم می­رسد. این درختچه تا کنون در ایران از ارتفاع 600 تا 3500 متر از مناطق ذکر شده در بالا جمع آوری شده است.

زرشک راست خوشه (Berberisorthobotrys):

ارتفاع آن حدود چهار متر که در مازندران و گرگان و کلاردشت در ارتفاعات ۷۵۰-۲۶۰ متر دیده می ­شود.

بیشتر بخوانید: هرس درخت گیلاس

زرشک ژاپنی (Berberisthunbergii):

ارتفاع آن به ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتی­ متر می­ رسد.

زرشک خراسانی (Berberiskhorasanica)

زرشک کراتاجینا:

این رقم به زرشک جنگلی معروف است. ارتفاع آن 2 تا 3 متر، شاخه ­های جوان (یک­ساله) و سال قبل آن استوانه ­ای و به رنگ قرمز روشن تا سرخ قهوه ­ای، اغلب شفاف و به شدت شیاردار، شاخه­ های مسن­تر آن به رنگ قهوه ­ای یا خاکستری مایل به قهوه ­ای کدر است.

زرشک داروینی:

دارای برگ­های چرمی همیشه سبز، تیره براق و کوچک است. گل­های معطر، زرد مایل به نارنجی رنگ در اواخر فروردین و اردیبهشت ماه دارد. ارتفاع آن معمولاً 4/2-8/1 متر و در بعضی اوقات تا 4/5 متر هم می ­رسد.

زرشک اینترگریما:

این رقم به زرشک البرز معروف است و در مناطق مختلفی از ایران می­روید. ارتفاع آن تا 4 متر است. شاخه ­های جوان و شاخه ­های سال قبل به رنگ­ های گوناگون از زرد تا قهوه ­ای، به ندرت خاکستری، اغلب شفاف و کمی شیاردار می­ باشند.

زرشک ژولیانه:

دارای برگ ­های باریک و نوک تیز در خوشه­ های پنج عددی، به رنگ سبز تیره در سطح بالا و سبز روشن در سطح زیرین است. گل­ها زرد کم رنگ در ماه اردیبهشت، خامه­ی کوتاه و حبه­ های سیاه مایل به آبی دارد. در بهار و پائیز بایستی آن را هرس نمود.

زرشک نومولاریا:

ارتفاع آن 4 متر، شاخه­ ها زیاد و متعدد، به رنگ قهوه ­ای و گل ارغوانی، در انشعابات نوشکفته کبود رنگ به نظر می­ رسد. میوه (سته) آن تخم مرغی گرد و سرخ رنگ به طول 6-5 سانتی­ متر می ­باشد. در دامنه­ های مرکزی و جنوبی البرز در چهل چشمه فیروزکوه و مبارک­ آباد در ارتفاع 2300 تا 3400 متر و نیز کرمان دیده می­ شود

زرشک ارینتالیس:

ارتفاع این گونه 2 متر، شاخه­ های جوان و گل دهنده­ی آن کمی شیاردار، به رنگ مایل به قهوه ­ای است که پس از چندی خاکستری می­ گردد. دارای خامه­ های متنوع یک شاخه تا سه شاخه است. گل آذین آن خوشه­ ای، طول آن 7 سانتی ­متر، و به تعداد 20 گل یا بیشتر است.

زرشک استنوفیلا:

حداقل به ارتفاع 5/2 متر (بین 4/2 تا 3 متر) می­ رسد. در ماه فروردین و اردیبهشت دارای شکوفه­ های معطر و زرد مایل به طلایی فراوان می ­باشد. در ماه مرداد دارای میوه ­های سیاه مایل به آبی بوده و سریعاً می­ ریزند.خاک­ های رسی را ترجیح می­ دهد. این گونه را درماه مهر یا فروردین می­ کارند.

بیشتر بخوانید: کمبود عناصر غذایی در گیلاس

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید