آشنایی با مگس پیاز و روش های کنترل آن

 

مگس پیاز

تاکنون از استان های خوزستان، گیلان، مازندران اصفهان، اطراف تهران و همدان گزارش شده است.

 

حشره شناسی و بیولوژی

حشره کامل از نظر ظاهری شبیه مگس خانگی بوده و اندازه آن نصف مگس معمولی و به رنگ خاکستری متمایل به زرد است. مگس پیاز زمستان را به صورت شفیره در خاک میگذراند. در اردیبهشت ماه حشرات کامل ظاهر شده و پس از تغذیه از شیره گل ها شروع به جفتگیری کرده و تخم های خودرا به صورت انفرادی و یا دسته های کوچک روی خاک اطراف طوقه ، روی برگ و یا روی غده پیاز می گذراند.

دوره زندگی حشرات کامل بستگی بوجود غذا، میزان رطوبت و حرارت دارد و از 25تا100 روز گزارش شده است و معمولا 30 روز می باشد. دراین دور حشره ماده در حدود 100 تخم می گذراد. مگس پیاز در ایران 3 نسل دارد و بعضی تعداد نسل این آفت را در ایران 4 نسل ذکر می کنند.

 

بیشتر بخوانید: آشنایی با آفات آبدزدک و کرم برگ خوار پیاز

 

 

خسارت:

خسارت مگس بدین ترتیب بوده که لارو مگس در خاک به قسمت زیرزمینی پیاز نفوذ کرده و کانالهایی در ساقه و قسمتهای نرم گیاه ایجاد می کند.

در نتیجه گیاه ضعیف و برگها پژمرده ، چروکیده، خمیده و آویزان می شوند. هر لارو قادر است 6تا8 بوته را از بن ببرد و لارو هابه صورت دسته جمعی داخل پیاز دیده می شوند و تا 30 عدد لارو در یک پیاز دیده شده است.

 

مبارزه:

مبارزه با لارو مگس پیاز مشکل و زمان بر است. در مبارزات زراعی جمع آوری و سوزاندن بقایای آلوده، استفاده از کودهای کاملا پوسیده و عملیات خاک ورزی صحیح موثر است.

در کنترل شیمیایی می توان با استفاده از سموم حشره کش موجود در بازا بر اساس دستورات کارشناسان و مروجین مربوطه اقدام به مبارزه نمود.

ضدعفونی بذور پیاز با سم لیندین یا سوین به میزان 2 در هزار جهت مبارزه با لارو مناسب می باشد. استفاده از تله یا طعمه های جلب کننده حسرات کامل مانند ملاس چغندر قند همراه با سم مناسب جهت مبارزه مفید می باشد.

 

 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط سیده زهرا رضوی
سیده زهرا رضوی

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید