سبد خرید شما خالی است
کودهای مورد نیاز کلزا
کودهای مورد نیاز کلزا
تأمین نیازهای غذایی کلزا یکی از عوامل مهم در افزایش تولید دانه این محصول میباشد. در مقایسه با بسیاری از گیاهان دانهای، کلزا نیاز بیشتری به مواد غذایی برای دستیابی به عملکردهای بالا دارد به نحوی که در مقایسه با گندم، حداقل 25 درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم بیشتر و نیز بیش از دو برابر نسبت به گندم، گوگرد بیشتری نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: مدیریت تلفیقی تغذیه گیاه کلزا
ازت
توصیه کلی مصرف گود ازته برای تولید 3 تن کلزا حدود 200-180 کیلوگرم در هکتار (معادل 400-350 کیلوگرم اوره) میباشد. تقسیط کود ازته با توجه به مرحله رشدی کلزا باعث افزایش بهرهوری استفاده از کود و کاهش هدر رفت کود میشود. بهطور کلی توصیه میشود که کودهای ازته در سه نوبت: پایه (زمان کاشت)، ابتدای ساقه رفتن و قبل از گلدهی مصرف شود.
بهترین روش تعیین کود مورد نیاز محصولات زراعی، استفاده از آزمون خاک میباشد. میزان اوره مورد نیاز زراعت کلزا بر اساس عملکرد مورد انتظار، اقلیم و میزان کربن آلی خاک مطابق با جداول شماره 2 و 3 استفاده شود.
توجه: برای کاهش هدر روی کود، میتوان کود ازته را پس از آبیاری اول و همراه آبیاری دوم و یا سوم مصرف نمود.
فسفر
از آنجا که کلزا نیاز بالایی به فسفر دارد، رشد گیاه در خاکهای با فسفر کم ضعیف است. کلزا در مراحل اولیه رشد به سرعت این عنصر را جذب کرده و تا 8 هفته این جذب ادامه دارد. بنابراین کود فسفر باید همزمان با کاشت مصرف شود. منابع مورد استفاده فسفر شامل کودهای سوپر فسفات تریپل، دیآمونیوم فسفات و مونوآمونیوم فسفات میباشد.
بطور کلی برای تولید سه تن دانه کلزا حدود 200-150 کیلوگرم فسفات دیآمونیوم یا سوپر فسفات تریپل در هکتار نیاز میباشد، اما توصیه میشود کود فسفر بر مبنای آزمون خاک و جدول های شماره ی 4 و 5 مصرف شود.
پتاسیم
میزان پتاسیم مورد نیاز کلزا به روش مصرفی خاکی و براساس مقدار سولفات پتاسیم برای دو اقلیم مختلف برآورد گردیده است.
گوگرد
گوگرد چهارمین عنصر غذایی مورد نیاز کلزا میباشد که برای رشد کافی و مناسب کلزا ضروری است. هر تن کلزا 4 تا 5 برابر گندم گوگرد از خاک خارج میکند. مقدار کافی گوگرد به شکل سولفات سبب افزایش گل، تعداد غلاف و عملکرد دانه میشود. بهتر است فرم قابل دسترس گوگرد مانند سولفات آمونیوم استفاده شود. در صورتی که سولفات آمونیوم در دسترس باشد میتوان 100 کیلوگرم در هکتار کود سولفات آمونیوم را در مرحله کاشت جایگزین 50 کیلوگرم در هکتار اوره نمود. در هنگام شروع رشد مجدد کلزا (ابتدای ساقهدهی) پس از سرمای زمستان، میتوان برای تأمین گوگرد مورد نیاز کلزا بخشی از اوره مورد نیاز گیاه را که به عنوان سرک داده میشود، با سولفات آمونیوم جایگزین کرد.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید