لیسه بید

 

لیسه بید

Yponomeuta(=Hyponomeuta) rorellus 

(Lep. Yponomelltidae)


پروانه بید عرض آن با بال های باز 22-24 میلی متر است و روی بال های جلویی آن نقاط سیاهرنگی وجود دارد که تعداد آن ها 25 تا 32 عدد به طور متوسط 29 عدد می باشد، تخم ها در زیر هر پولک آن هم بیشتر از گونه های دیگر جنس yponomeuta می یاشد. تخم ها به حالت لارو سن یک در زیر این پولک زندگی می کنند. لاروها با ایجاد سوراخی در روی پولک های تخم، ازآن خارج شده و تغذیه خود را از برگ های جوان شروع می کنند لاروها با رشد بیشتر با تارهایی که می تنند برگ ها و شاخه ها را بهم می چسبانند.

لاروها پس از تغذیه و تکامل در دهه دوم تیرماه به شفیره تبدیل می شوند، شفیره ها قهوه ای رنگ و در انتهای آن ها سه عدد موی نازک(Chramaster) وجود دارد.

پروانه ها از اواخر تیرماه ظاهر شده و تا اواسط مهر خروج آن ها ادامه دارد. حشرات نر و ماده پس از جفتگیری از اواسط مرداد ماه شروع به تخم گذاری می کنند و این عمل تا حدود بیستم شهریور ماه ادامه می یابد. تخم ها پس از چندروز بتدریج در زیر پولک بازشده و لاروهای سن اول در زیر پولک، پاییز و زمستان گذرانی می کنند.
 

کنترل آفت لیسه بید

در صورتیکه اوایل بهار هم زمان با تشکیل ،لانه های لاروی آن ها را قطع کرده و از بین ببرند، در کاهش انبوهی آفت بسیار موثر است. درضمن زنبورهای پارازیتویید زیادی روی لاروها و شفیره های این آفت فعالیت می کنند و در صورتیکه حذف لانه های لاروی به خوبی انجام شود، نیاز به مبارزه شیمیایی با آن نیست.

بیشتر بخوانید: مبارزه با پسیل پسته به روش غیرشیمیایی

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید