امور فنی پرورش آبزیان

 

عوامل متعددی عملکرد ماهی ها را در دوره پرورش تحت تأثیر قرار می دهند. بنابراین با کنترل عواملی چون دما، درجه سختی، نیتریت، نیترات و PH آب و بررسی ادوات و تجهیزات مورد استفاده در محل پرورش می توان میزان تلفات را کاهش داد و افزایش راندمان تولید را به وجود آورد.

کنترل شرایط محیطی پرورش آبزیان

زیست سنجی (بیومتری)

بیومتری از دو کلمه یونانی bios به معنی زندگی و metron به معنی اندازه گیری گرفته شده است. بیومتری علمی است که از مفاهیم و روش های آماری برای مطالعه مسائل بیولوژیکی استفاده می کند. برای اینکه پرورش ماهی توجیه اقتصادی داشته باشد لازم است پرورش دهندگان به یک سری اصول مهم و اساسی توجه کنند که از آن جمله تغذیه و غذادهی صحیح می باشد زیرا تهیه غذای مناسب و با کیفیت بیشترین هزینه پرورش را به خود اختصاص می دهد. به همین منظور برای پی بردن به سرنوشت غذایی که در داخل استخرها ریخته می شود و همچنین میزان رشد ماهیان و ضریب تبدیل غذایی باید عملیات زیست سنجی انجام گیرد. این کار از دقت و حساسیت زیادی برخوردار است زیرا در صورت عدم زیست سنجی به موقع ماهیان و عدم اطلاع از میزان رشد و نمو آن ها ممکن است غذای مصرفی بیشتر و یا کمتر از نیاز آن ها باشد و در هر دو صورت عدم موفقیت را در پی خواهد داشت. همچنین غذادهی بیش از حد، علاوه بر اینکه هزینه را بالا می برد، باعث بالا رفتن بار آلودگی استخرها و کاهش کیفیت آب نیز می شود. بهتر است زیست سنجی حداقل 15 روز یک بار انجام شود تا برنامه غذادهی و پرورش به روز شود.

برای انجام زیست سنجی ابتدا باید چند نمونه از ماهیان را از نقاط مختلف استخر یا آکواریوم صید نمود. سپس مقادیر وزن و طول کل ماهیان به دقت اندازه گیری و ثبت شود. بررسی سلامت ظاهری ماهیان نیز از الزامات انجام زیست سنجی است. با تعمیم اطلاعات حاصل از زیست سنجی به کل استخر یا آکواریوم می توان میزان غذای مصرفی ماهیان طی شبانه روز را تغییر داد. 


 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید