سبد خرید شما خالی است
- 4 سال پیش
- کاربر جدید جدید
- تولیدات گیاهی, گیاهان زراعی
- 0 نظر
آفات بادامزمینی
در فصل رویش، حشرات، علفهای هرز و عوامل بیماریزا موجب بروز مشکلاتی که بر روی محصول و کیفیت محصول اثر میگذارند. مدیریت مبارزه تلفیقی آفات (IPM) به کشاورزان این فرصت را میدهد که علیه آفات، آن هنگام که مبارزه به آستانه اقتصادی رسیده است، سمپاشی را شروع کنند.
آفات بادامزمینی به سه گروه تقسیم میشوند:
1-آنها که به اندامهای زیر زمینی حمله میکنند.
2-آنها که باعث ریزش برگ میشوند.
3-آنها که شاخ و برگ را خسارت میزنند.
بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا، کرم غوزه پنبه، کرم مفتولی ریشه، پروانه کارادینا، گوش خیزک و نماتدها به بادام زمینی خسارت وارد میکنند.تریپس و کرم میوهخوار از مهمترین آفات بحساب میآیند.
تریپس بادامزمینی
این حشره با فرو بردن خرطوم خود در اپیدرم برگ، از شیره گیاهی و کلروفیل تغذیه میکند.در واقع این آفت مکنده میباشد که با مکیدن شیره گیاهی باعث تضعیف گیاه میشود. تریپس بالغ، حشرهای کوچک به طول حدود یک میلیمتر است که به رنگ قهوهای زرد بوده و نوارهای تیرهای در طول سینه و شکم آن وجود دارد. این آفت اغلب در لابلای برگها مخفی میشود، بهطوری که در زمان شروع خسارت به راحتی قابل تشخیص نیست و هنگام مساعد شدن شرایط آب و هوایی شروع به تکثیر میکند. آفت تریپس سبب ایجاد لکههای نقرهای، زرد و یا قهوهای بر روی برگ میشود. با افزایش تراکم جمعیت آفت، سمپاشی با سموم حشرهکش آندوسولفات به میزان 2 لیتر در هکتار و یا دیازینون 60 درصد به میزان یک لیتر در هکتار و یا واکامت 50 درصد به میزان 5/1 لیتر در هکتارتوصیه شده است. همچنین برای از بین بردن این آفت میتوان از سموم سیستمیک نظیر متاسیتوکسی نیز استفاده نمود.
بیشتر بخوانید: عوامل اقلیمی و محیطی برای بادام زمینی
کرم میوهخوار (Elasmopaluslignoseelluis)
این آفت به اکثر نباتات مانند چغندر، نخود، جو، سویا، شالی، یونجه حمله میکند که از قسمتهای مختلف گیاه مانند نیام، ساقه و ریشه تغذیه میکند. برای مبارزه با این آفت میتوان از سم دیازینون 57 درصد استفاده کرد.
آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران
آموزش های مشابه:
- 4 سال پیش
- گیاهان باغی
- 4 سال پیش
- گیاهان باغی
- 4 سال پیش
- گیاهان زراعی
- 4 سال پیش
- گیاهان زراعی
- 4 سال پیش
- گیاهان باغی
- 4 سال پیش
- گیاهان باغی
- 4 سال پیش
- گیاهان دارویی
- 4 سال پیش
- گیاهان زراعی
- 4 سال پیش
- گیاهان زراعی
خبرنامه
عضویت در خبرنامه هفتگی برای دریافت:
- فیلم و مقاله رایگان در حوزه کشاورزی
- آموزشهای کشاورزی
- مقاله های تخصصی
- اطلاع رسانی از محصولات حوزه کشاورزی
- جدیدترین پیش فروش محصولات
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید