نکات بسته کارآفرینی کشت گیاهان دارویی

 

این بسته کارآفرینی بر اساس نیاز جامعه به محصولات عاری از بقایای شیمیایی، سالم و ارگانیک تهیه شده و دوره گذار از سیستم تولید متداول به ارگانیک در آن لحاظ گردیده است.

توجه به نکات زیر میتواند در رفع هر گونه ابهام در تهیه این بسته کارآفرینی مؤثر باشد:

-  این طرح برای یک دوره 4 ساله  تهیه شده است.

- مناطق دماوند و فیروزکوه به دلیل تناسب اکولوژیکی بالای این مناطق در رشد گیاهان دارویی بابونه، آویشن و گل گاوزبان در این بسته کارآفرینی انتخاب شده اند.

- کشت لوبیا هر ساله بعد از برداشت بابونه و هر 4 سال یکبار بعد از برداشت نهایی آویشن و گل گاوزبان انجام می شود. دلیل انتخاب لوبیا در تناوب با گیاهان دارویی مورد نظر در طرح بدین دلیل است که یکی از بیماری های متداول آویشن و گل گاوزبان، بیماری نماتد است و لوبیا به عنوان یک گیاه پوششی، علاوه بر مزایای اکوسیستمی و تولید محصول بیشتر، در کنترل این بیماری مؤثر می باشد. علاوه بر این، این گیاه در تأمین نیتروژن و ماده آلی در این سیستم مؤثر است.

- در محاسبات مالی طرح هرساله حدود 15 درصد به هزینه ها و فقط 10 % به قیمت فروش محصول افزوده شده است.

- اعداد براساس مقادیر واقعی محل به قیمت پایه سال 1391 در طرح قرار گرفته است.

- هزینه بازرسی مزرعه و اخذ گواهینامه ارگانیک در طرح لحاظ شده ولی افزایش قیمتی برای آن در نظر گرفته نشده است، زیرا؛ 4 سال اول به عنوان دوره گذار در نظر گرفته شده است و پس از دریافت گواهینامه ارگانیک، محصول با افزایش قیمت مواجه خواهد شد. بنابراین در این طرح قیمت ها همان قیمت های معمول در بازارهای فروش گیاهان دارویی هستند نه گیاه دارویی ارگانیک.

- پس از اخذ گواهینامه ارگانیک امکان ورود به بازارهای جهانی وجود خواهد داشت که از دیگر مزایای این بسته کارآفرینی است. همچنین، محصول سالم و ارگانیک با 30 درصد افزایش قیمت در مقایسه با محصولات متداول در بازارهای داخلی و بازارچه های گیاهان دارویی قابل عرضه است.

- در این بسته، فعلأ اشاره ای به صادرات نشده است که دلایل آن لزوم گذراندن دوره ی گذار و هم چنین نوسانات قیمت ارز در بازار می باشد.

بیشتر بخوانید: اهداف کشت ارگانیک گیاهان دارویی(بابونه، گل گاوزبان وآویشن)

 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید