آشنایی با انواع و منشا کاکتوس ها (بخش اول)

 

کلیات


کاکتوس ها گیاهانی گوشتی هستند که سازش آن ها با زندگی در محیط گرم و خشک و ذخیره آب فراوان موجب گردیده است که عموماً ظاهری آبدار داشته و از این نظر به هم شبیه باشند عده زیادی از آن ها نیز به علت زیبایی خاصی که دارند و نیز سازگاری سریع با محیط های مختلف امروزه به صورت گونه های زینتی در آمدند که به سهولت می توانید آن ها  در شرایط در خانه‌ای پرورش و نگهداری نمایید.

 ۱-اصل و منشا


موطن اصلی اکثر کاکتوس ها آمریکای مرکزی و جنوبی است تعدادی از گونه های کاکتوس ها را در کشورهای شیلی پرو بولیوی آرژانتین و مکزیک شناسایی نموده اند کاکتوس ها در اوایل قرن هفدهم به اروپا وارد و سپس به استرالیا برده شدند گونه‌های از آن ها نیز در بعضی از مناطق آفریقا یافت می شوند.
 

۲ - گونه های مختلف کاکتوس


بیش از ۲۰۰۰ گونه کاکتوس وجود دارد که حدود نیمی از آن ها را می توانید در محیط درون خانه های بعد از ۳ تا ۴ سال وادار به گل های نماید این گونه از کاکتوس ها به دو گروه تقسیم می شوند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع و منشا کاکتوس ها (بخش دوم)

۱-۲- گروه کاکتوس های بیابانی یا صحرایی


این کاکتوس ها در مناطق بیابانی و گرم قاره آمریکا می‌گویند شما می توانید این گروه کاکتوس های دیدنی و جالب را برای نگهداری انتخاب کنید.حدود نیمی از این گروه کاکتوس ها را می توانید در محیط درون خانه آیی به گلدهی وادار کنید با شیوه آموزش و پرورش و نگهداری آن ها که خواهید آموخت می توانید تولیدکننده این گروه از گیاهان نیز باشید با مراقبت‌های کافی در تابستان به عدم آبیاری در پاییز و زمستان می‌تواند شرایط گلدهی آن ها را فراهم نماید هر قدر گلدان ها نسبت به گیاه کوچک تر باشند باعث بزرگ شدن و گلدهی آن ها می‌شوند اغلب آن ها را می توانید از طریق قلمه و جداسازی پاجوش و تنه جوش تکثیر انواع کاکتوس ها در ماه های مهر تا اسفند احتیاج به آبیاری ندارند ولی به نور مستقیم نیازمند 
توجه اگر کاکتوس ها از نور آفتاب دور بمانم قادر به تولید گل نخواهند بود.

 

۲-۲- گروه کاکتوس های جنگلی


این کاکتوس ها در مناطق جنگلی و گرم و استوایی آمریکا وجود دارند قالب بر روی تنه درختان جنگلی به طور اپ کیفیت زندگی می کنند  دسته از کاکتوس ها کمتر به عنوان گیاهان زینتی در خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند دارای برگ های پهن و ساقه های نسبتاً روندهای همراه با گل های زیبا می باشند در ماه‌های زمستان بعضی از آن ها احتیاج به تغذیه و آبیاری بسیار کمی دارند در تابستان بایستی از گرمای شدید آفتاب در امان باشند. 

۳_ صفات مشترک کاکتوس ها


طرز شناسایی کاکتوس ها بسیار ساده است:
دارای خار یاتار های ریز و درشت و پوشش کرکی هستند اغلب بدون برگ بوده دارای پوست و ساقه ضخیم و منافذ کم می باشند.
توجه کاکتوس ها جز گیاهان گوشتی هستند ولی همه گیاهان گوشتی کاکتوس نیستند.
- کاکتوس ها بر روی ساقه یا شاخه های خود دارای نقاطی به نام ارئول می باشند که محل تولید گل و خار هستند و در روی برخی از آن ها شیارهای دیده می شوند.
- ساقه کاکتوس ها ممکن است کنگره یابند یا دکمه شکل باشد که می‌تواند منقبض زمان بسته شده باعث بالا آمدن آب از ریشه به ساقه گردد.
گلهای کاکتوس منفرد غالباً بزرگ زیبا منظم کامل نر و ماده است.
 کاسبرگ ها و گلبرگ ها و پرچم های آن ها به تعداد زیاد بر روی یک خط مارپیچ قرار دارند
آمادگی آن ها مرکب از ۴ تا ۸ درجه است و دارای تخمدان یک خانه و محتوی تخمک های فراوان می باشد
میوه این گیاه به صورت هسته و به ندرت خشک و حاوی دانه های فراوان و میوه های خوراکی و سمی و دارویی است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع و منشا کاکتوس ها (بخش سوم)

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید