کفشدوزک 12 نقطه ای خیار (کفشدوزک خربزه)

 

شکل شناسی
 

تخم

تخم دوکی شکل و ابتدا به رنگ شیری و سپس به رنگ زرد متمایل به نارنجی در می آید و اندازه آن بین یک و نیم تا دو و نیم میلیمتر و در دستجات ۱۰ تا ۴۰ تایی در سطح زیرین برگ قرار داده می شود.

لارو


لارو خاکستری است و پس از رشد کامل زرد رنگ می‌شود و دارای خارهای منشعب در قسمت پشتی است در حلقه های اول و آخر بدن آن و در سایر حلقه‌ها ۶ خار وجود دارد لارو دارای سه جفت پای سینه ای زرد رنگ می باشد.
 

شفیره


شفیره به رنگ زرد تیره و بیضی شکل است دوره شفیرگی کوتاه و در حدود ۱۰ تا ۲۰ روز می باشد.
 

 حشره کامل


نسبتاً بزرگ به طول ۸ تا ۱۰ میلیمتر به رنگ قرمز آجری است بالپوش محدب و پوشیده از کرکهای ظریف و سفید و مجهز به ۱۲ نقطه سیاه با حاشیه نارنجی است.
 

 زیست شناسی


زمستان گذرانی به صورت حشره کامل در زیر بقایای گیاهی علف های هرز حاشیه مزار شکاف زمین و زیر پوست درختان است .در بهار از پناهگاه زمستان خارج شده و حشرات ماده در نسل اول به طور متوسط ۶۵۰ تخم می‌گذارد و در نسل‌های بعدی ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخم می گذارند لاروها پس از خروج از تخم ابتدا از گیاهان وحشی کدوییان و با گرم شدن هوا فعالیت آنها زیاد شده و به جالیز ها حمله می کند و بسته به شرایط آب و هوایی ۳ تا ۵ نسل در سال ایجاد می نمایند.
 

خسارت


 از تخمدان گل و پوست نازک میوه دردی می کنند به برگها نیز خسارت وارد می‌کند و آنها را به شکل تورژ در می‌آورند سبب مشبک شدن برگ و لهیدگی و پوسیدگی میوه ها می شود.
کنترل
جمع آوری برگ های آلوده به تخم از بین بردن میزبان های وحشی.
مبارزه شیمیایی بهتر است مصادف با ظهور حشرات بالغ زمستان گذران و یا با باز شدن تخم ها و ظهور لاروهای سن یک از سمومی نظیر فن پروپاترین به میزان ۲ لیتر در هکتار یا مالاتیون یک و نیم لیتر در هکتار استفاده شود.

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید