جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران

 

جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران

کشت پیاز در اکثر نقاط ایران انجام میگیرد و از جمله محصولاتی است که در تغذیه عمومی مردم دارای اهمیت خاصی است. مواد قابل جذب پیاز شامل مواد پروتئینی کربوهیدرات ها و املاح قلیایی و اسیدی و ویتامین ها می باشد. طعم تند و بوی زننده مربوط به ماده ای  به نام آلیل پروپیل دی سولفید می باشد.

براساس بررسی های انجام گرفته میزان سرانه مصرف پیاز در ایران معادل 8 تا 12 کیلوگرم برآورد گردیده که در مناطق شهری بیشتر است.

در ایران با توجه به نتایج بدست آمده از آمارهای کشاورزی در فصل های آماری سال زراعی 83-82 سطح زیر کشت پیاز حدود 48 هزار هکتار که بیشترین سطح زیرکشت پیاز به ترتیب  مربوط به استانهای آذربایجان شرقی، هرمزگان، سیستان بلوچستان اصفهان ، فارس و خراسان می باشد.

 

بیشتر بخوانید: مشخصات گیاهشناسی پیاز

 

 

میزان تولید در سال زراعی 83-82 حدود 63/10 میلیون تن برآورد شده که بیشترین تولید مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان است.

استان اصفهان از نظر سطح زیرکشت مقام چهارم ولی از نظر تولید محصول مقام دوم را دارا می باشد. متوسط تولید پیاز در ایران در مزارع آبی 35 تن و در اراضی دیم 5/8 تن در هکتار است.

بیشترین متوسط عملکرد مربوط به استان اصفهان با 62712 کیلوگرم در هکتار و کمترین متوسط عملکرد مربوط به استان چهارمحال بختیاری با 6705 کیلوگرم درهکتار بوده است.

 

بیشتر بخوانید: انواع پیاز

 

 

تولیدجهانی پیاز در سال 1994 میلادی به بیش از 32 میلیون تن رسید که از دومیلیون هکتار برداشت گردیده است. متوسط عملکرد تولیدجهانی پیاز حدود 16 تن می باشد که ایران از نظر متوسط در جهان رتبه ششم را دارا است.

 

 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط سیده زهرا رضوی
سیده زهرا رضوی

آموزش های مشابه:

1 نظر برای این پست به ثبت رسیده

  1. مهدی
    مهدی4 سال پیش

    مطلب مفید و کاربردی

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید