آفات زعفران

     

   
کاشت زعفران
برنامه غذایی زعفران
علف هرز زعفران
 
 

 

کنه ها

کنه از مهترین آفات مزارع زعفران است که سالیانه خسارات زیادی به پیاز زعفران وارد می کند.

کنه بنه

کنه به پیاز زعفران آسیب می ‌رساند، کنه بنه به پیاز زعفران حمله می ‌کند و داخل آن حفره ایجاد می کند و در آن به زاد و ولد می‌ پردازد و بیماری های دیگری مثل قارچ از طریق آن حفره وارد پیاز زعفران می‌ شوند و ممکن است که باعث پوسیدگی و له شدن پیاز زعفران نیز بشود. یکی از علت های به وجود آمدن کنه ها آبیاری زیاد زعفران در تابستان می‌ باشد.

علائم کنه بنه

پیاز های آسیب دیده دارای لکه های سیاه و پوسیدگی هستند.

برگ های پیاز زعفران آسیب دیده است.

برگ های کوچک تر و ظریف تر هستند.

گل ها بدون کلاله رشد می ‌کنند.

کنه قهوه ای گندم

کنه قهوه ای گندم از شیره موجود در برگ گیاه زعفران استفاده می‌ کند؛ و باعث به وجود آمدن لکه های سفید و زرد در برگ می‌ شود..

علائم کنه قهوه ای گندم

ایجاد لکه های زرد رنگ و گسترش آن ها بر روی سطح برگ

ریزش برگ های گیاه زعفران

روش‌های مبارزه با کنه ها

کنه ها در صورت شرایط مساعد مانند رطوبت، دما و غذا رشد و تکثیر می‌ شوند پس در نتیجه در نبود هر یک از سه مورد ذکر شده قادر به فعالیت نیستند.

روش‌های کنترل کنه زراعی

به صورت کلی می توان گفت دو روش زراعی برای از بین بردن و کنترل کنه ها وجود دارد:

شخم عمیق

اجرای تناوب

یکی از دلایل اصلی که نباید در تابستان زعفران را آبیاری کرد همین موضوع است، زیرا باعث به وجود آمدن رطوبت می‌ شود، و در نتیجه آن باعث به وجود آمدن کنه ها می شوند.

کرم پیاز خوار

در این قسمت به کرم پیاز خوار می‌ پردازیم، کرم پیاز خوار که موجودی سفید رنگ است  همانند نامش به پیاز گیاه زعفران آسیب جدی وارد می کند ؛ زرد شدن و خشک شدن زود هنگام برگ های زعفران یکی از نشانه های این آفت می ‌باشد

آفت تریپس بنه

تریپس بنه یکی از آفات زعفران می ‌باشد، این آفت خسارت سنگینی به زعفران وارد می کند.
تریپس بنه از اول فصل رویش گیاه زعفران تا آخر آن به برگ ها حمله می ‌کند.

از علائم این آفت می‌توان به نقاط زرد رنگ و سفید رنگ بر روی برگ ها اشاره کرد و هرچه رنگ آن نقاط زرد تر باشد گیاه آلوده تر می ‌باشد.

 

بیماری های زعفران

بیماری پوسیدگی پیاز زعفران

این بیماری به نقاط مختلف پیاز زعفران حمله می‌کند و باعث پوسیده شدن پیاز زعفران می‌شود و علائم آن این است که پیازها کوچک تر از حالت طبیعی می‌شوند و بیشتر علت این بیماری به دلیل مساعد نبودن شرایط آب و خاک است.

قارچ ریزوکتونیا

قارچ ریزوکتونیایکی دیگر از آفت و بیماری های زعفران است که به ریشه‌های زعفران حمله می کند و باعث پوسیده شدن ریشه‌ها شده و به صورت لکه‌های سفید و کوچک بر روی پیاز زعفران و زرد شدن برگ های پیاز زعفران نمایان می‌شود.

 

 

نکته: آفت و بیماری های زعفران به موارد ذکر شده محدود نمی شود اما مهم‌ترین و متداول‌ترین آن‌ها مواردی بود که ذکر کردیم و با رعایت و توجه به همین عوامل می‌توانید مزرعه‌ای سالم داشته باشید و کاشت زعفران  موفقیت به نتیجه برسانید. چناچنه در مزرعه زعفران  با آفت و بیماری دیگر موجه شدید می تونید از طریق لینک زیربا ما در میان بگذارید و کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی می کنند.

 

 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط تیم علمی یکتابان
تیم علمی یکتابان

آموزش های مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید