سبد خرید شما خالی است
گیاهشناسی سورگوم
سورگوم
مقدمه
سورگومSorghum bicolor (L) Moench بومی مناطق آفریقایی و نیز 700 سال قبل از میلاد توسط آسوریها رشد داده می شد. این گیاه در طی قرنسیزدهم به چین آورده شد و به نیمکره غربی خیلی بعدتر رسی.
سورگوم از خانواده غلات بوده و مقام پنجم رادر این میان پس از گندم، برنج، ذرت و جو دارد. این گیاه به خشکی مقاوم بوده و بدین لحاظ به شتر گیاهان موسوم است. از لحاظ نوع، سورگوم به دو دسته دانه ای و علوفه ای تقسیم می شود که در سورگوم دانه ای، از دانه گیاه جهت تغذیه انسان، دام، طیور و نیز در صنایع استفاده می گردد و نوع دوم ساقه و برگ جهت تعلیف دام به طور مختلف ( چرای مستقیم، علوفه تر، علوفه خشک و سیلو) استفاده میگردد. سطح زیر کشت سورگوم آبی و دیم کشور در سال 82 حدود7.5 هزار هکتار بوده کهتولیدی معادل 217.5 هزار تن داشته است.
گیاه شناسی:
این گیاه از تیره گندمیان، قبیلهAndropogoneae و جنس Sorghum می باشد. ظاهرا مشابه ارزن است ولی برگهای پهن تر و ساقه بلندتری دارد. گل آذین این گیاه خوشه ای مرکب بوده، اندازه و شکل آن متغیر است. پهنک برگ سورگوم از سایر غلات بجز ذرت پهن تر است. و با ویژگی های خاص خود کم و بیش به شکل ذرت است. ساقه این گیاه مشابه ذرت بوده و در فواصل بین گره ها به جز بخش انتهایی آن شیاری وجود دارد. بلندی ساقه میتوانند بین60 سانتینتر تا 5 متر متغیر باشد. ریشه دایمی یا اصلی این گیاه از یاخته های آغازین بخش تحتانی یقه بوجود می آید این قسمت ممکن است کمی پایینتر یا کمی بالاتر از سطح خاک ثرار گرفته باشد. این منطقه ممکن است ریشه های دیگری تحت عنوان ریشه های نگهدارنده تولید کند که نقش اساسی در استحکام گیاه داشته و از خوابیدن آن جلوگیری می کند.
جهت مشاهده معرفی ارقام سورگوم علوفه ای کلیک کنید.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید