سبد خرید شما خالی است
کاشت داشت و برداشت برنج
ارقام
از نظر اقلیمی:
اﯾﻨﺪﯾﮑﺎ، جاﭘﻮﻧﯿﮑﺎ و ﺟﺎواﻧﯿﮑﺎ
از ﻧﻈﺮ ﮔﯿﺎهﺷﻨﺎﺳﯽ:
ﺑﺮﻧﺞ داﻧﻪ ﺑﻠﻨﺪ، ﺑﺮﻧﺞ داﻧﻪ ﻣﺘﻮسط و ﺑﺮﻧﺞ داﻧﻪ ﮔﺮد ﯾﺎ ﮐﻮﺗﺎه:
انواع برنج گیلانی بومی:
برنج ﺣﺴﻦﺳﺮاﯾﯽ (صدری ممتازی)، برنج دم سیاه یا طارم دم سیاه، برنج دم زرد (برنج پیشپخته)، برنج ﻋﻠﯽﮐﺎﻇﻤﯽ، برنج ﻫﺎﺷﻤﯽ، برنج ﺑﯿﻨﺎم، برنج ﺣﺴﻨﯽ، برنج دمﺳﺮخ و برنج دم سفید
انواع برنج گیلانی پرمحصول:
برنج خزر، برنج فجر، برنج نعمت، برنج سپیدرود، برنج هراز و برنج رقم کادوس
آماده سازی زمین
بهترین نوع خاک برای رشداین گیاه خاک های لومی - رسی هستند. نفوذپذیری این نوع خاک نسبت به آب کم بوده واین خودعامل مهمی درغرقابیشدن زمین شالیزاراست. چون برنج دارای ریشه های سطحی است لذادراین خاک به راحتی می تواند رشدنماید.موادغذایی دراین خاک زیادجابجانمی شودوازیک ثبات نسبی برخورداراست. عمليات تهيه ی زمين در زراعت برنج اساساً شامل شخم و گل و آب کردن مزرعه است. عمق شخم معمولاً کم است (بین ۱۰ تا ۱۵ سانتىمتر) و برگرداندن خاک نيز چندان ضرورى نخواهد بود.
کاشت
مقدار بذر با توجه به روش بذرکاري، شرايط خاک و مديريتهاى زراعى متفاوت و بين ۸۵ تا ۱۷۵ کيلوگرم در هکتار متغير است. فاصله ی نشاءهاى برنج در زمين اصلى روى خطوط ۱۰ تا ۲۵ سانتىمتراست.نشاءهابهصورت کپهاى کاشت مىشوند. در اراضى سبک وکمقوت، نشاءهارامعمولاًبافاصله کمترو درا راضى پُرقوت وحاصلخيز،که امکان پنجهزایى زياداست،با فاصله ی بيشترازهم مىکارند.
کوددهی
پتاس، فسفر، ازت و کود دامی از احتیاجات کودی برنج هستند.
برداشت
در روش تجربی زمانی که 90 تا 95 درصد خوشهها به رنگ زرد روشن در آمده و فقط بخش کوچکی در قسمت پایین خوشه ها به رنگ سبز تیره باشند، برداشت انجام می شود. یکی دیگر از شاخص های برداشت، تعیین رطوبت مناسب شلتوک در زمان برداشت است. بررسی ها نشان داد که به طور کلی رطوبت مناسب شلتوک برای برداشت 20 تا 22 درصد (بر پایه ی وزنتر) می باشد.
دو روش کلی برای برداشت برنج در مناطق مختلف برنج خیز کشور مورد استفاده قرار م یگیرد که عبارتند از برداشت دو مرحله ای (غیرمستقیم) و برداشت یک مرحله ای (مستقیم). در برداشت غیرمستقیم، عملیت برداشت (درو) با داس یا دروگر انجام شده و پس از جمع آوری، شالی های درو شده خرمنکوبی می شوند. به عبارت دیگر برداشت و خرمن کوبی در دو مرحله جداگانه صورت می گیرد. در برداشت مستقیم (یک مرحلهای) عملیات درو، جمع آوری، خرمنکوبی و بوجاری با کمباین انجام می شود. انتخاب روش مناسب برداشت در هر منطقه به خصوصیات فیزیکی و زراعی رقم، شرایط خاک شالیزار در زمان برداشت و امکانات موجود بستگی دارد.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید