سبد خرید شما خالی است
نتیاج پژوهش های کم آبیاری
نتایج برخی پژوهش هاي انجام شده در خصوص مدیریت کم آبیاري خشکی موضعی ریشه
پژوهش هاي متنوعی در اعمال مدیریت خشکی موضعی ریشه بر درختان انگور انجام شده اسـت کـه همگـی حاکی از مؤثر بودن این مدیریت در کاهش مصرف آب و افزایش کارایی مصرف آن می باشد. تاثیر معنی داري بـر عملکرد کمی و کیفی و رشد انگور در استفاده از این مدیریت با روش معمول مدیریت آبیاري دیـده نشـده ضـمن این که مدیریت مزبور در محصولات مختلف موجب افزایش کارایی مصرف آب در حدود 40 درصد گردیده اسـت . غالب نتایج پژوهش هاي انجام گرفته در باغات انگور بیانگر این موضوع بـوده کـه مـدیریت کـم آبیـاري خشـکی موضعی ریشه، بدون کاهش عملکرد موجب بهبود کیفیت میوه انگور نیز شـده اسـت (لـویز و همکـاران ، 2000 .( استول و همکاران (2000 )اظهار نمود که مدیریت کم آبیاري خشـکی موضـعی ریشـه ، مـدیریت آبیـاري نسـبتا نوینی می باشد که بدون این که کاهش معنیداري در تولید ایجاد شود موجب افزایش کارایی مصـرف آب تـا 50 درصد در باغات انگور شده است. رضوي و همکاران (1392 ) گزارش کردند در سال هاي اخیر مشکل کمبـود آب، عملکرد باغات انگور ارومیه تحت تاثیر قرار گرفته، بنابراین استفاده از راهکارهایی که بتواند ضمن کاهش مصـرف آب، عملکرد قابل قبولی را نیز حاصل نماید کارساز و مفید خواهد بود. وي گزارش نمود کـه اسـتفاده از مـدیریت آبیاري خشکی موضعی ریشه (با مدیریت آبیاري بر اساس 75 درصد نیاز آبی) موجب افـزایش عملکـرد و کـارایی مصرف آب انگور گردیده است. متوسط حجم آب مصرفی در مدیریت کـم آبیـاري خشـکی موضـعی ریشـه 4169 مترمکعب در هکتار بوده که نسبت به مدیریت آبیاري کامل به میزان حدود 21 درصد در مصرف آب صرفهجـویی شده است. متوسط عملکرد انگور در مدیریت آبیاري خشکی موضعی ریشه حدود 7/15 تن در هکتار و بـا کـاراییِ مصرف آبِ حدود 8/3 کیلوگرم بر مترمکعب گزارش گردیده است (رضوي و همکاران، 1392).
هاتون و لویز (2011 )تاثیر مدیریت کمآبیاري به شیوه خشکی موضعی ریشه را بر حجم آب مصرفی و عملکرد پرتقال ناول بررسی نمودند. آنها گزارش کردند که حجم آب مصرفی پرتقال در آبیاري قطره اي به روش معمول حدود 4800 مترمکعب در هکتار بوده که در صورت اعمال مدیریت آبیاري به شیوه خشکی موضعی ریشه، حجم آب مصرفی به 2900 مترمکعب در هکتار کاهش می یابد (40 درصد کاهش). همچنین تغییرات معنی داري در تعداد میوه براي هر درخت در مدیریت آبیاري خشکی موضعی ریشه با روش معمول مشاهده نگردید (متوسط تعداد میوه هر درخت 650 عدد). از طرف دیگر وزن کل میوه هر درخت در مدیریت آبیاري خشکی موضعی ریشه حدود 70 کیلوگرم و در مدیریت آبیاري معمول 80 کیلوگرم گزارش شد. شایان ذکر است که کارایی مصرف آب پرتقال در مدیریت کمآبیاري خشکی موضعی ریشه 4/5 کیلوگرم بر مترمکعب بوده که 44 درصد نسبت به کارایی مصرف آب در شرایط معمولی آبیاري در روش قطرهاي بیشتر است. شهابیان (1393 )گزارش داد که متوسط عملکرد پرتقال در مدیریت کمآبیاري خشکی موضعی ریشه بر اساس 75 درصد نیاز آبی (1/24 تن در هکتار) اختلاف معنی داري با تیمار آبیاري کامل نداشته، ضمن این که با کاهش مصرف آب در حدود 25 درصد، کارایی مصرف آب در تیمار خشکی موضعی ریشه (6/7 کیلوگرم بر مترمکعب) به میزان 10 درصد نسبت به تیمار بدون تنش (9/6 کیلوگرم بر مترمکعب) افزایش یافته است.
کنگ و همکاران (2002 )،مدیریت کم آبیـاري خشـکی موضـعی ریشـه را در گلابـی بررسـی نمودنـد . روش خشکی موضعی ریشه با 23 درصد کاهش در مصرف آب، موجب افزایش کارایی مصـرف آب (6/18 کیلـوگرم بـر مترمکعب) در حدود 12 درصد نسبت به تیمار بـدون تـنش گردیـد . تـدین (1395 )تـاثیر مـدیریت کـم آبیـاري خشکی موضعی ریشه را بر عملکرد انار بررسی و گزارش نمود کـه حـ داکثر عملکـرد انـار در ارسـنجان فـارس بـا مدیریت آبیاري قطرهاي به شیوه خشکی موضعی ریشه حدود 7/124 کیلوگرم براي هر درخت حاصـل گردیـده و مقدار آب مصرفی در این مدیریت به میزان 45 درصد نسبت به آبیـاري غرقـابی معمـول منطقـه کـاهش داشـته است. همچنین گلدهمر و همکاران (2002 )کاربرد دو مدیریت آبیاري بصورت خشکی موضـعی ریشـه و آبیـاري کامل بر عملکرد، متوسط وزن میوه و تعداد میوه درختان هلو را بررسی کردند.
کمپوس و همکاران (2009 )مدیریت کم آبیاري خشکی موضعی ریشه را براي گوجه فرنگی با روش آبیاري قطره اي اعمال و گزارش کردند که این مدیریت ضمن کاهش مصرف آب به اندازه 46 درصد، به طور متوسط موجب افزایش کارایی مصرف آب به اندازه 29 درصد نسبت به آبیاري معمول گردیده است. زِگبی و همکاران (2004 )گزارش نمودند که عملکرد گوجه فرنگی در مدیریت کم آبیاري خشکی موضعی ریشه، تفاوت معنی داري با آبیاري کامل نداشته و با این مدیریت به میزان 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی شده است.
برای مشاهده تجهیزات مربوط به آبیاری قطره ای به لینک زیر مراجعه فرمایید.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید