آبیاری ذرت

آبیاری

ذرت گیاهی است آبدوست ودر مراحل مختلف رشد نسبت به تنش خشکی حساس می‌باشد خشکی در کلیه مراحل رشد ذرت ایجاد خسارت می‌نماید. از مرگ گیاهچه‌های جوان در اوایل رشد و کاهش تراکم بوته، کاهش سطح برگ و بدنبال آن جذب کمتر نور خورشید و افت عملکرد و در دوره گلدهی که ذرت شدیداً به تنش خشکی حساس است (دو هفته قبل تا دو هفته بعد از گلدهی)، اگر در مرحله گلدهی خشکی حادث شود، عملکرد ذرت به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. خشکی شدید که باعث سوختن برگ‌ها یا کوچک شدن آن‌ها شود، بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد خواهد داشت. بنابراین در انتخاب زمین و سطح زیر کشت باید به مقدار آب موجود نیز توجه شود. عدم هماهنگی بین مقدار آب و سطح زیر کشت، چه در کشت‌های پاییزه که در اوایل فصل رشد با کمبود آب آبیاری مواجه می‌شوند و چه در کشت بهاره و یا تابستانه که عملاً تداخل آبیاری غلات و کلزا با آب اول ذرت را بدنبال خواهد داشت، معمولاً سبب خسارت به محصولات حاضر در تناوب و نهایتاً به کشاورزان خواهد شد.


 

آب مورد نیاز گیاه ذرت بستگی به روش آبیاری، نوع خاک، رقم (دیررس یا زودرس) و اقلیم هر منطقه دارد. میزان آب مورد نیاز ذرت در کشت اول در حدود 8000 متر مکعب در هکتار است (در مناطق گرم و خشک کشور آب مورد نیاز گیاه ذرت، به 9 الی 10هزار متر مکعب در هکتار می‌رسد). آب مورد نیاز ذرت در کشت دوم 6500 متر مکعب گزارش شده است. دور آبیاری بستگی به روش آبیاری، بافت خاک و اقلیم هر منطقه دارد. معمولاً دور آبیاری بین 10-8 روز یکبار توصیه می‌شود لازم به‌ذکر است آبیاری اول و دوم گیاه بخصوص در مناطق گرم و کشور (مثل خوزستان و اقلیم گرم فارس) با فاصله 4-3 روز انجام می‌شود تا از بدسبزی و کاهش تراکم بوته، جلوگیری گردد.

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید