معرفی پسمانده های قابل استفاده در خوراک دام طیور

مصاحبه با آقای مهندس اشکان فر معاون مدیریت امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی

 

مواردی که در مصاحبه با آقای مهندس اشکان فر معاون مدیریت امور دام مورد تحلیل قرار گرفت به شرح زیر است:

معرفی پسمانده های قابل استفاده در خوراک دام طیور

- پسمانده های سبزی و صیفی:

پسماند سیب زمینی حاصل از سیب زمینی های نا مناسب خوراکی، دور ریز خطوط و تفاله فرآوری و سیب زمینی و تفاله گوجه فرنگی حاصل از فرآیندهای تولید رب، سس و آب گوجه فرنگی که شامل بذر، پوست و گوشت گوجه فرنگی می باشند، از مهمترین پسمانده های سبزی و صیفی می باشند که قابل استفاده در جیره غذایی دام و طیور هستند.

- پسمانده های غلات:

سبوس و بقایای بوجاری گندم، تفاله دانه های تقطیری حاصل از تقطیر گندم، تفاله خشک صنایع تخمیر جو، پلتهای بقایای مالت جو حاصل از ریشک ها و جوانه های جو و بقایای الک مالت، کاه و سبوس برنج، بقایای بوجاری ذرت، پودر جوانه ذرت و پودر گلوتن ذرت از جمله پسمانده هایی هستند که از آنها می توان در جیره غذایی دام و طیور استفادده نمود. 

- پسمانده های باغی:

آرد هسته خرما، پالپ خشک شده خرما، تفاله انگور، تفاله و هسته انار، دم انجیر، تفاله سیب، تفاله خشک شده مرکبات، پوست پرتقال، پوست بادام و گردو، پوست پسته، تفاله زیتون و زایدات بجامانده در فرآوری چای از جمله پسمانده های قابل استفاده در تهیه خوراک دام و طیور می باشند.

ویدئوهای مشابه: چالش های پرورش گوسفند

- پس مانده های گیاهان صنعتی:

پسمانده های دانه های روغنی و گیاهان صنعتی پوست پنبه دانه، کنجاله پنبه دانه، تفاله چغندر، ملاس چغندر، تفاله و ملاس نیشکر، کنجاله آفتابگردان، پوست سویا، کنجاله سویا، دانه روغن کشی نشده سویا و... از جمله منابع با ارزش قابل استفاده در تهیه خوراک دام و طیور می باشند.

- پسمانده های دام، طیور و آبزیان:

پسمانده های دام و طیور و آبزینا نیز از جمله منابع با ارزش در خوراک دام و طیور می باشندکه از آن جمله می توان به فضولات خشک طیور، پودر خون، پودرپر، پودر ضایعات کشتارگاهی طیور، پودر گوشت و استخوان کشتارگاهی دام، پودر پوست و فرآورده های جانبی دباغی ، پودر ماهی و... اشاره نمود.

- پسمانده های مزارع:

با توجه به سطح زیر کشت انواع غلات، حبوباتف محصولات صیفی و جالیزی در کشور، پس ماندای مزارع پس از برداشت محصول اصلی، حجم انبوهی از مواد آلی را شامل می گردد که مناسب ترین راه استفاده از آنها چرای گوسفند و بز در این مزارع است.

- استفاده از مواد متراکم( غلات و کنسانتره) بعنوان مکمل:

استفاده از مواد متراکم بعنوان مکمل تغذیه دام نیز از جمله کنترل بحران خشکسالی در دام است. این نوع مکمل ا برای جبران کمبود مواد مغذی و یا اصلاح مواد جیره و سهل الهضم شدن آن مصرف می شوند. باید توجه کرد عموما مکمل ها در اولین سال خشکسالی ارزشمند هستند چون در این هنگام مقدار علوفه بطور چشمگیر و ناگهانی کاهش می یابد و روش های مفید در نقش مکمل های غذایی اینجا حایز اهمیت است.

- مینرال ها و ویتامین ها:

در طی خشکسالی می تواند  کمبود ویتامین ها نیز مشاهده می شود. از جمله مهم ترین این ویتامین ها به ویتامین A اشاره کرد.در علوفه های سبز رنگ ( تا حداکثر 90 روز بعد از برداشت) کارنتوئیدها می توانند به ویتامین A  تبدیل شود اما با گذشت زمان، هنگامیکه گیاه زیاد می ماند محتوای کارتنوئیدها به سرعت کاهش می یابد، لذا توجه جدی به تامین ویتامینA مورد نیاز دام حائز اهمیت است.

همچنین استفاده از مکمل های غذایی حاوی مواد معدنی ( ماکرو المنت ها و میکروالمنت ها) نیز توصیه می شود.

بخشی دیگر از مصاحبه: انواع تغذیه دام در شرایط خشکسالی

 

اشتراک گذاری این پست:
ارسال شده توسط سیده زهرا رضوی
سیده زهرا رضوی

ویدیوهای مشابه:

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید