سبد خرید شما خالی است
بسته بندی گوشت
مرحله بسته بندی
گوشت قرمز در اثر واکنش های شیمیایی، آنزیمی و رشد میکروارگانیسم ها، زمان ماندگاری کوتاهی دارد و به سرعت فاسد می شود که نتیجه آن تغییرات نامطلوب ظاهری و در نهایت فساد و غیر قابل مصرف شدن آن است. ساده ترین روش برای جلوگیری از فساد گوشت، بسته بندی مناسب آن است. بسته بندی عبارت از محافظی است که سلامت کالایی را از مرحله تولید تا مصرف حفظ می کند. هدف از بسته بندی کردن گوشت این است که طول عمر نگهداری آن افزایش یابد و ماده غذایی به طور کامل از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی حفظ شده و همچنین حمل و نقل آن بهتر و آسان تر انجام گیرد.
مزایای بسته بندی گوشت عبارت اند از:
حفظ کیفیت گوشت (حالت ظاهری، طعم، رطوبت)، عرضه بهداشتی محصول، بازار پسندی و جذب مشتری و عرضه گوشت در اندازه ها و برش های متفاوت.
بیشتر بخوانید: تغییرات پس از کشتار
اصول بسته بندی و نشانه گذاری گوشت قرمز
برای حفظ کیفیت و سلامت گوشت، باید آن را به روش صحیح و بهداشتی در واحد مجاز، بسته بندی کرد. واحد بسته بندی مجاز گوشت کارگاهی است که از مراجع ذیصالح کشور مجوز فعالیت گرفته و مکان سرپوشیده، بهداشتی، محفوظ و مجهزی است که با استفاده از امکانات، تأسیسات و تجهیزات بتوان به روش درست و بهداشتی، عملیات قطعه بندی، بسته بندی و نشانه گذاری گوشت دام را زیر نظر دامپزشک در آن انجام داد. قبل از انجام بسته بندی و نشانه گذاری باید گوشت ها به صورت با استخوان، بدون استخوان و یا بدون چربی دسته بندی شوند.
هر بسته باید تنها حاوی یک نوع گوشت مثلا با استخوان، بی استخوان و یا بدون چربی باشد. تکه های یکسان گوشت در ظرف های پلاستیکی یکبار مصرف و یکنواخت (از نظر شکل، رنگ و اندازه) و از جنس مناسب، پاکیزه، خشک و دارای استحکام بالا باید به گونه ای قرار گیرند که سطح فوقانی گوشت از لبه دیواره های هر ظرف بالاتر نرود. باید هر ظرف را به طور کامل به وسیله ورقه نازک و شفاف پلاستیکی پوشاند. وزن خالص گوشت در هر بسته نباید از 5/2 کیلوگرم بیشتر 2 یا 1 باشد (بسته ها معمولأ کیلوگرمی هستند).
در ادامه بسته ها باید نشانه گذاری شوند. نشانه گذاری عبارت از چاپ کردن و یا برچسب گذاری نشانه های آگاهی دهنده بر روی بسته بندی است. برای چاپ این نشانه ها از دستگاه، جت پرینتر استفاده می شود.
طبق دستورالعمل اجرایی کنترل و نظارت بهداشتی فراورده های خام دامی مربوط به سازمان دامپزشکی موارد زیر باید برروی برچسب بسته بندی گوشت ذکر شود:
- نام واحد بسته بندی
- نام تجاری واحد بسته بندی
- نشانی و تلفن تماس واحد بسته بندی
- کد پروانه بهداشتی بهره برداری از اداره کل دامپزشکی استان
- شکل عرضه (سردست، گردن، ران و ...)
- نام محصول
- شرایط نگهداری
- تاریخ تولید
- تاریخ انقضا
- قیمت محصول
- وزن محصول
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید