سبد خرید شما خالی است
صیدماهی
صید آبزیان
روش های برداشت ماهی به طور قابل ملاحظه ای متفاوت بوده و معمولاً به مقیاس و حجم کار بستگی دارد. حفظ کیفیت محصول نهایی پس از برداشت از اهمیت خاصی برخوردار است. شواهدی وجود دارد که تحمیل استرس بیش از حد بر ماهی ها در زمان برداشت، می تواند کیفیت گوشت آنها را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین انجام مجموعه اقدامات مربوط به این عملیات برای جلوگیری از فساد میکروبی گوشت و حفظ کیفیت آبزی صورت می گیرد که مهم ترین عامل در بهبود نگهداری، حفظ ارزش غذایی و افزایش ارزش اقتصادی آن است.
صید ماهیان پرورشی
در انتهای یک دوره پرورش، کل تولید حاصل، از استخرها برداشت می شود، اما نکته مهم این است که قبل از صید ماهیان موجود، ابتدا باید اقداماتی صورت گیرد تا در زمان برداشت ماهی، از کاهش کیفیت آن جلوگیری شود و پرورش دهنده در عرضه محصول به بازار دچار مشکل نشود. هدف اصلی این بخش صید ماهیان پرورشی از یک استخر است، در صید و برداشت مناسب عواملی نظیر زمان مناسب صید، قطع غذادهی صحیح، كاهش عمق آب، انتخاب ابزار مناسب برای صید، شست وشوی ماهیان صید شده، شست وشو و تمیز کردن ابزار صید تأثیر به سزایی دارند. توجه به فرایند صید و به حداقل رساندن استرس در زمان صید، یکی از جنبه های بسیار مهم در حفظ کیفیت تولید می باشد.
صید ماهیان از عرصه های طبیعی
الف) صید سنتی:
این روش با استفاده از شناورهای کوچک و وسایل نیمه خودکار و یا ساده صورت می گیرد و ماهی صید شده در بازارهای محلی به فروش می رسد.
ب) صید صنعتی:
این عملیات توسط کشتی های بزرگ و متوسط ماهی گیری مجهز به دستگاه های ماهی یاب انجام می گیرد. در داخل کشتی می توان محصول صید را حفظ و نگهداری نمود.
ج)صید نیمه صنعتی:
این صید در محدوده کم و با استفاده از شناورهای کوچک مجهز به امکانات کمک ناوبری، صورت می گیرد.
د)صید معیشتی:
روش صیدی است که توسط شناورهای کوچک و یا بدون استفاده از شناور به منظور تأمین نیاز خانواده صورت می گیرد.
صید ماهیان از عرصه های پرورشی
صید در مزارع پرورش ماهی ممكن است در دو مرحله انجام شود:
1- صید بچه ماهیان:
اهداف صید بچه ماهیان متفاوت است:
- انتقال بچه ماهیان نورس به استخرهای بچه ماهی انگشت قد
- انتقال به استخرهای پرواربندی
- انتقال به مزرعه دیگر
٢- صید ماهیان پرواری:
ماهیان پرواری پس از آن كه به اندازه مورد نظر برای عرضه به بازار رسیدند، از استخرهای پرواربندی صید شده و برای فروش به بازار مصرف منتقل می شوند.
شرایط بهینه صید
صید ماهی را باید در زمان مناسب انجام داد. مناسب ترین زمان برای صید، صبح زود و هنگامی كه هوا خنك است، می باشد. در زمانی که هوا ابری یا بارانی است بهتر است صیدی صورت نگیرد. در شرایط یخبندان چنانچه لایه های سطحی آب یخ بزند ابتدا باید لایه های یخی را شكست و پس از خارج كردن قطعات یخ عملیات صید را انجام داد. یخ می تواند به ادوات صید آسیب رسانده و روی بدن ماهی زخم هایی ایجاد نماید.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید