سبد خرید شما خالی است
گیاهشناسی انار
درخت انار و تاریخچه آن
تاریخچه درخت انار و آسیایی باختری و ایران برمیگردد نوشتههای مورخین و آثار به جا مانده بردیواره های سنگی تخت جمشید نشان میدهد بومی بودن انار در ایران است واژه های انار هنار، نار، از القاب پارسی هستند که در بعضی کشورها از آن ها استفاده شده ایران از نظر مرغوبیت ارقام و میزان تولید انار در شرایط فعلی رتبه اول را در جهان داراست.
انار از خانواده punicaceae جنس punica و گونه granatum درخت کوچکی است که ارتفاع آن حداکثر تا ۶ متر و این درخت رشد سریعی داشته و پاجوش ها و تنه جوش های فراوانی تولید می کند شاخه های این درخت دارای خارهای فراوان و تیز است
گیاه شناسی درخت انار
ریشه
ریشه درخت انار قابلیت نفوذ و ریشه دوانی تا یک و نیم متر بهطور عمقی یا عمودی را دارا بوده و همچنین تا شعاع ۲ و نیم متر به طور افقی امکان گسترش دارد به طور کلی مقدار پراکندگی ریشه های انار به موازات سطح زمین از گسترش بیشتری برخوردار است.
شاخه
درخت انار تولید شاخه های نامنظم می کند شاخه های انار باریک و دارای خارهای با تعداد و طول مختلف می باشند میوهها در انتهای شاخه های میوه دهنده که آنرا میخچه یا اسپور گفته میشوند رویش پیدا میکنند .
برگ
برگر های وحشی نیز های کشیده صاف و براق کوچک و مواد ۳ تا ۶ در یک تا ۳ سانتیمتر است و برگ میانی آن سفید و مشخص می باشد برگهای انار اهلی کامل و فاقد گوشوارک یا بن برگ میباشد برگ گلهای جوان و چند روزه انار حنایی و عنابی رنگ و برگهای کامل آن سبز خوشرنگ و صاف هستند که آثاری از رنگ حنایی نیز در آن دیده میشود.
گل
گلهای انار بی بو و رنگ های آتشین یا قرمز مایل به نارنجی و در برخی گونه های زینتی به رنگ سفید و در برخی نیز به رنگ زرد میباشد رنگ اناره نوبر گل های دارد گل اول انار از اواسط فروردین شروع و به مرور تا اواسط اردیبهشت افزایش مییابد این گل ها به تعداد فراوان و بیشتر از معرفی بود و حدود ۲۵ درصد از کل گل ها به میوه تبدیل و بقیه از درخت ریزش میکند همراه گلهای علفی درصدی از گل های مثمر نیز ریزش می کنند و حاصل از گلهای اول بزرگ و بازارپسندی باشند گل دوم انار به تعداد محدود در اواخر بهار رویش و میوه حاصل از آن کوچک تا متوسط می باشد گل های سوم در اواسط تابستان به میزان محدود می روید که میوه حاصل از آن ریز و ناقص بوده و قابلیت تجاری ندارد گل های انار برد و آن دسته اول گل های بارور یا ثمری دسته دوم گل های نازا و یا علفی.
بیشتر بخوانید: نیازهای اکولوژیکی انار
کاسبرگ
کاربردهای گل انار به تعداد ۴ تا ۸ عدد و ضخیم می باشد که پس از طراحی و تشکیل میوه روی آن باقی می مانند و با میوه به رشد خود ادامه میدهند.
پرچم
پرچم های گل انار متعدد و قائم تا قدری خمیده و در نهایت به رنگ قرمز می باشد خامه و مادگی خامه یا مادگی گل انار قرمز مایل به زرد و طول آن معمولاً یک و ۵۴ سانتی متر است کلاله آن تقریباً کروی و سبز مایل به زرد است
تخمدان
تخمدان الان ناشکوفا و دوره ۸ تا ۹ بر چه است که ابتدا روی یک سطح قرار گرفته ولی بدن روی دو سطح فوقانی و تحتانی قرار میگیرد در سطح تحتانی به خانه وجود دارد که طرف قرار گرفتن تخمک ها در آن محوری است و در سطح فوقانی ۵ خانه با تخمک های کناری وجود دارد در درون تخمدان دانه های بسیار زیادی وجود دارد که هر یک از آنها لایه گوشتی آبدار که همان قسمت خوراکی میوه را تشکیل میدهد قرار گرفتند و به صورت دسته جمعی در داخل پوست یا کیسه نازکی بسته شده اند.
نهنج
به شکل فنجان عمیقی است که ته ان ۸برچه که در دو ردیف واقع شده اند مشاهده می گردد سه تا در طبقه تحتانی که نمایشگر ۳ برچه حلقه خارجی است ۱۰۵ تا در طبقه تحتانی که نمایشگر ۳ برچه خارجی است و پنج تای دیگر در قسمت فوقانی قرار دارند.
گل آذین
روی شاخه های بارده انار ممکن است از یک یا چند گل برای یک شاخه به وجود آید که یکی از آنها انتهایی و بقیه جانبی و منفرد می باشند.
میوه
محصول نهایی درخت انار میوه ای است درست و کروی با پوستی به رنگهای زرد روشن تا قرمز تیره که در بالا دارای تاج یا گردن میوه در اندازه کوتاه تا بلند می باشد. شکل نهایی میوه این درخت تحت تاثیر واریتههای آن تغییر کرده و از این رو علاوه بر رنگ پوست میوه مزه و شکل دانه و درصد آبهای انار همچنین دوام و مقاومت آن به امراض و حوادث متاثر از واریته آن می باشد وزن میوه های تجاری انار از ۲۰۰ گرم تا حدود ۷۵۰ گرم میباشد هر چه میوه درشت تر و قرمز تر باشد بازارپسندی آن بیشتر است.
شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید