اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی ارتباط با طیور و سایر پرندگان

بیماری کرونا(کوید19)چیست وچه چیزی باعث آن می شود؟

ویروس کرونا جدید، یکی از انواع ویروس های خانواده کرونا است که در انسان بیماری ایجاد میکند. این ویروس از فرد مبتلا به سرعت به افراد دیگر سرایت میکند. افراد بسیاری در سراسر جهان و ایران به بیماری کرونا مبتلا شده اند. این بیماری تاکنون موجب  مرگ هزاران نفر در جهان شده است.

آیا پرندگان باعث انتقال ویروس کرونا (بیماری کوید 19) می شوند؟

راههای انتقال این ویروس هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما راه اصلی انتقال این ویروس از انسان به انسان است. شواهد نشان میدهد که این ویروس خاستگاه جانوری داشته ولی هنوز مشخص نیست چه جانوری منشأ این بیماری بوده و راه انتقال چیست. هر چند این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد.

اقدامات پیشگیرانه در ارتباط با انواع طیور

سازمان بهداشت جهانی و سازمان جهانی بهداشت دام، توصیه های مهمی در این زمینه داشته اند. لازم است اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی هنگام هر گونه تماس با دام و طیور زنده رعایت شود، هر چند تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلا بیماری در دام و طیور منتشر نشده است.

-احتمال انتقال مکانیکی ویروس از انواع پرندگان و سایر حیوانات به انسان وجود دارد؛ بنابراین رعایت کامل اصول بهداشتی هنگام تماس با هر نوع حیوانی ضروری است. قبل و بعد از تماس با هر نوع پرنده باید دستها را با آب و صابون بشویید. همچنین از دست زدن به چشمان، بینی و دهان خودداری کنید.

​​​​​​​

-احتمال انتقال بیماری از انسان به سایر حیوانات از جمله طیور نیز مطرح شده است؛ بنابراین در صورت داشتن بیماری، از تماس مستقیم با طیور جدا خودداری شود.

-از تماس با طیور بیمار بدون رعایت نکات بهداشتی اجتناب شود.

-به طور مرتب اقدام به شست و شوی وسایل و سالن ها با ضدعفونی کننده های مناسب و مجاز شود.

-استفاده از حوضچه ضدعفونی در درب ورودی مرغداری ها و سالن ها ضروری است.

-ضدعفونی وسایل نقلیه ای که داخل محوطه مرغداری میشوند از قبیل ماشین های حمل مواد اولیه دان، سوخت، جوجه و غیره انجام شود.

-جلوگیری از ورود و خروج افراد غیرمجاز به محوطه های مرغداری قبل از دوش گرفتن و تعویض البسه و به طور کلی کنترل ورود و خروج افراد و وسایل نقلیه طبق دستورالعمل های ایمنی زیستی انجام شود.

-جلوگیری از ورود و خروج افراد غیرمجاز به محوطه های مرغداری قبل از دوش گرفتن و تعویض البسه و به طور کلی کنترل ورود و خروج افراد و وسایل نقلیه طبق دستورالعمل های ایمنی زیستی انجام شود.

-در صورتی که با افراد دیگری در واحد مرغداری یا خارج از آن در تماس هستید، سعی کنید فاصله حداقل یک و نیم متری را با آنها رعایت کنید.

-از تماس با افرادی که نشانه های بیماری تنفسی مانند سرفه یا عطسه دارند اجتناب کنید.

-در هنگام حضور در مرغداریها، هنگام سرفه یا عطسه آرنج خود را جلوی دهان قرار دهید. اگر از دستمال استفاده میکنید آن را در کیسه پالستیکی قرار دهید، سپس در سطل زباله بیندازید.

-سازمان دامپزشکی کشور کشتارگاه های دام و طیور و واحدهای بسته بندی را ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید نموده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم را برای مقابله با کوید19 انجام دهند.

-همچنین ممنوعیت هر گونه قطعه بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعم دار نمودن و غیره در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، واحدهای صنفی، غرفه های میادین میوه و تره بار به دلیل انتقال عوامل بیماریزا و آلودگی های متقاطع مورد تائید و تأکید قرارگرفته است.

-توجه به مراقبت های بهداشتی، رعایت ضوابط و استانداردهای بهداشتی و رعایت نکات ایمنی زیستی در مرغداری های صنعتی و نیمه صنعتی و محلهای نگهداری طیور بومی میتواند در قطع زنجیره انتقال این ویروس مؤثر باشد.

 

منبع: سازمان جهاد کشاورزی

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید