اشکال مختلف غذای آبزیان

انواع شکل غذای آبزیان


خورا ک های مورد استفاده در پرورش متراکم ماهیان بسته به میزان رطوبت آنها به انواع زیر طبقه بندی می شوند.

الف) غذا های تر

غذاهایی که رطوبت آنها بین  75 _ 45 درصد بوده و از مواد اولیه ای با رطوبت زیاد مانند ماهیان بی ارزش،ضایعات ماهی و صنایع وابسته به شیلات، ضایعات کشتارگاهی و غیره تهیه می شوند. این غذاها در انبار مزرعه به صورت روزانه تهیه و ساخته شده و بیشتر به مصرف ماهیان گوشت خوار مانند قزل آلا می رسند.

ب) غذاهای مرطوب

رطوبت این غذاها بین 45 _ 25 درصد بوده و از مواد اولیه با رطوبت بالا به همراه مواد اولیه خرد شده مانند آردغلات، تهیه می شود، جیره های غذایی نیمه رطوبتی بین 25 _ 15 درصد رطوبت دارند و مواد اولیه با رطوبت بالا سهم کمتری از آنها را تشکیل می دهد.
غذاهای تر و مرطوب به عنوان غذاهای خوش خوراک در بسیاری از گونه ها استفاده می شود؛ زیرا دارای بافت نرم تری هستند و بازدهی و کارایی نسبتاً خوبی دارند. استفاده از این غذاها مشکلاتی نیز به همراه دارد که عبارت اند از: 
1) برای جلوگیری از فساد آنها و از بین رفتن بعضی از ویتامین ها و چربی های ناپایدار، باید تا زمان مصرف به صورت سرد، حمل و نگهداری شوند.
٢) امکان شیوع عوامل بیماری زا (قارچ ها و باکتری ها و ...) در اثر مصرف آنها وجود دارد.
٣) مصرف این گونه غذاها موجب كاهش کیفیت آب محل پرورش می شود.

ج) غذا های خشک

این غذاها دارای رطوبتی بین 13 _ 7 درصد هستند. تهیه، حمل و نقل و نگهداری آنها نسبتاً ساده بوده وبه راحتی می توان آنها را در استخرهای بزرگ توزیع کرد. غذاهای خشک را می توان در اندازه های مختلف، متناسب با نیازهای غذایی هر مرحله از رشد ماهیان با تغییر جیره غذایی، تولید کرد. همچنین تولید غذایخشک امكان افزودن داروهای خاص مانند آنتی بیوتیک ها و افزودنی های مجاز دیگر به جیره غذایی را فراهم میکند. غذاهای خشک را می توان با استفاده از مواد اولیه خشک و نیز با مخلوطی از مواد اولیه خشک ومرطوب به صورت آرد، پلت، دانه دانه(گرانول)، ورقه ای و غیره تولید کرد.
آرد یا پودر، مخلوط ساده ای از مواد اولیه خشک آسیاب شده است که می توان آن را پیش از غذادهیبه استخر به صورت خمیری یا گلوله ای شکل تبدیل کرد و توسط سینی های غذا، سبدها و یا کیف هایمخصوص غذادهی که به وسیله طناب از سکوهای موجود در استخر آویزان هستند در دسترس آبزیان قرارداد. این گونه غذاها ماندگاری کمی در آب داشته و به علت شسته شدن مواد غذایی و حل شدن آنها درآب مشکلاتی را در کیفیت آب به وجود می آورند. معمولاً در تغذیه آبزیان در ایران از روش پلت خشکاستفاده می شود. 

اشتراک گذاری این پست:

آکادمی آموزش کشاورزی یکتابان مرکز تخصصی ارائه آموزش های تخصصی کشاورزی و مشاوره کشاورزی توسط برترین کارشناسان کشاورزی در ایران

ارسال شده توسط کاربر جدید جدید
کاربر جدید جدید

شما اولین نفری باشید که برای این پست ثبت نظر می کنید

برای ثبت نظر ابتدا ثبت نام کنید